<strong>AVSKJED?:</strong> Det ser mørkt ut idet Bronn forteller Tyrion at han ikke kan kjempe for ham.
AVSKJED?: Det ser mørkt ut idet Bronn forteller Tyrion at han ikke kan kjempe for ham. Vis mer

Velkommen til «The Peter Dinklage Emmy Hour»

Her er ukas «Game of Thrones»-recap. SPOILERE

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Velkommen tilbake til spoilerspillet, eller «The Peter Dinklage Emmy Hour».

Spoilers ahoy.

Ukens episode har tittelen «Mockingbird»; en referanse til House Baelish, som har en spottefugl på familiefanen. Så vi kan trygt gå ut i fra at Lillefinger har en... vel, finger med i spillet denne gangen.

Her er sju spoilers som skjedde denne gangen. 

1. Tyrion Lannister (Peter Dinklage) kastet en skiftenøkkel inn i sin egen rettssak, så nå er det duket for «trial by combat». To motstandere skal kjempe til døden for å avgjøre om Tyrion skal dømmes skyldig for giftmordet på kong Joffrey — uansett hvor uskyldig han måtte være.

Den gode nyheten er at han ikke er nødt til å utkjempe denne kampen selv. I følge de offisielle spillereglene kan Tyrion få en annen person til å kjempe på sine vegne.

2. Den dårlige nyheten er at storebroren Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) ikke kan stille opp, siden han fortsatt har en gullforgylt høyrehånd. Den enda dårligere nyheten er at Tyrions høyre hånd Bronn (Jerome Flynn) heller ikke stiller opp — siden han har blitt bestukket med et giftemål til rike, enfoldige Lollys Stokeworth.

Og den aller dårligste nyheten?

At Cersei (Lena Headey) har rekruttert den sosiopatiske drapsmaskinen Gregor «The Mountain» Clegane (Hafpor Julius Björnsson) til å kjempe på Lannister-familiens side. 

3. I mellomtiden er Fjellets lillebror Sandor «The Hound» Clegane (Rory McCann) på ridetur med Arya Stark (Maisie Williams), og blir angrepet av de gamle kjenningene Biter og Rorge.

<strong>STORKAR BLE BYTTA UT:</strong> The Mountain spilles av den islandske kroppsbyggeren Hafþór Júlíus Björnsson. Han er tredjemann i rollen som broren til The Hound, og følger i fotsporene til Conan Stevens og Ian White fra henholdsvis første og andre sesong.
STORKAR BLE BYTTA UT: The Mountain spilles av den islandske kroppsbyggeren Hafþór Júlíus Björnsson. Han er tredjemann i rollen som broren til The Hound, og følger i fotsporene til Conan Stevens og Ian White fra henholdsvis første og andre sesong. Vis mer

The Hound får en lei biteskade i halsen, demonstrerer at han fortsatt er livredd ild — og viser en sensitiv, sårbar side av seg selv. 

4. Den røde heksa Melisandre (Carise Van Houten) brisker seg toppløs i badekaret, mens hun innrømmer for Selyse Baratheon (Tara Fitzgerald) at hun tar i bruk svart magi, illusjoner og lureri for å rekruttere medlemmer inn sin «Lord of Light»—religion.

Legg inn din egen referanse til din favoritt—religion her.

5. Brienne of Tarth (Gwendoline Christie) og hennes nye væpner Podrick (Daniel Portman) oppdager at Arya fortsatt er i live, mens Hot Pie (Ben Hawkey) lærer dem hemmeligheten med en å bake en god nyrepai:

«Oh, the gravy! Don?t get me started on the gravy. Very difficult to get right. A lot of people give up on the gravy. You cannot give up on the gravy! No gravy, no pai! Simple as that». 

6. Nok en god nyhet for Tyrion. Oberyn «The Red Viper» Martell (Pedro Pascal) forteller om sitt første møte med Tyrion, og melder seg frivillig for å kjempe på hans side i rettskampen.

Siden motstanderen er The Mountain gir dette The Viper en glimrende mulighet til å hevne drapet på søsteren Elia og barna hennes. Vel å merke hvis han klarer å overvinne The Mountain, da.

7. Sansa Stark (Sophie Turner) gir Psyko-Robin (Lino Facioli) en velfortjent ørefik, mens Petyr «Littlefinger» Baelish (Aidan Gilen) tar ut skilsmisse ved å dytte Lysa (Kate Dickie) ut av Månevinduet. Se hun flyr!

Hva som skjer med Robin er ennå uvisst, men Sansa burde nok ta seg en tur ned i butikken og kjøpe morsmelkerstatning til ham. 

Hei! Visste du at du kan lese en mye lenger utgave av ukens «Game of Thrones»—recap hos Filter? For det kan du nemlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer