Velkonstruert om mysterier, løgn og sannhet fra Franco-tiden

Megetsigende uten mening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: «Verden som en mynt: På den ene siden er det et bilde av en løgn, og på den andre siden står all verdens sannheter.»

Sitatet er symptomatisk for denne boka. Det er tilsynelatende både sant og dypt. Men så er det likevel verken sant eller dypt. For så enkelt er det jo ikke. Verken sannheten eller løgnen.

MysterierLaia Fàbregas er født i Barcelona, og bor nå i Nederland. Hennesdebutroman er skrevet på nederlandsk, men lagt til Catalonia. Der blir Laura født under Franco-tiden. Laura har bare ni fingre. Hun vet ikke hvorfor, og foreldrene vil ikke fortelle henne det.

Det eksisterer heller ingen barndomsbilder av henne og søsteren Moria , som ble født i 1975, samme år som Franco døde. Disse to «mysteriene» setter Laura og søsteren seg fore å løse som voksne. Det er rammefortellingen i denne boka.

TankefotografierDenne boka hadde jeg gledet meg til å lese. Blant annet fordi jeg som de fleste har et forhold til det solfylte Spania, men lett for å glemme at det bare er noen tiår siden turistlandet var et diktatur. Fàbregas' roman kretser rundt denne tematikken. Laura har laget seg tankefotografier som kompensasjon for manglende barndomsbilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer