Vellykket debut om en begredelig tannlege

Kjøper horer på fredager og ser ellers på tv-tennis.

TANNLEGEN Kjersti Anfinnsen har skrevet en vellykket debutroman om nok en forsoffen mann.
TANNLEGEN Kjersti Anfinnsen har skrevet en vellykket debutroman om nok en forsoffen mann. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Den sitter fra første setning, fortellingen om den nokså forsofne og deprimerte tannlegen, hvis liv er nokså karrig. Han bor i en smal loftsleilighet i en bedriten bygård i Oslo.

På fritiden ser han tennis på tv, besøker nå og da sin alkoholiserte mor, og får hver fredag besøk av en hore. Henne betaler han ekstra slik at han er første kunde. Han mislikte den gang hun hadde størknet sæd i navlen. Anfinnsen, som selv er tannlege, har med andre ord laget en tvers gjennom begredelig skikkelse. Nærmest en parodi på den uansvarlige moderne mann, slik vi kjenner han fra litteraturen - og kanskje også virkeligheten. Legg så til at han, i likhet med Bjørn Hansen i Dag Solstads «Ellevte roman, bok atten», har en sønn han aldri har hatt kontakt med. Gutten, som nå er tolv, ringer på døra hans en dag. Guttens mor er død, og han vil ha kontakt. Det passer jeg-personen dårlig.  

Det kunne blitt for mye av alt, men Anfinnsen holder balansen. Etter hvert klarer hun å lage et virkelig menneske av dette stusslige mannseksemplaret.

Vi får forklaringer på hvorfor han er som han er, og otover i boka utvikler det seg til en ganske skjør og vakker far,- og sønn roman.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer