Vellykket jazzåpning

Moldejazzen går for fulle hus. Her kan du se bildene fra konsertene som varte ut i de små timer.

Pat Metheny spilte sin første konsert i går kveld i Idrettens Hus sammen med Trondheim Jazzorkester. Lokalet var så fullt at mange skuffede måtte avvises i døra. Idrettens hus har sitteplasser for 1500, i går var det flere som sto.

- Billettsalget går svært bra, og både Metheny, Bodil Niska Kvartett og Nite Spot'en med Jaga Jazzist gikk for fulle hus, sier en svært fornøyd Hanne Brakstad Eide i Moldejazzen til Dagbladet.no.

Terningkast seks

Og Dagbladets anmelder gir Pat og orkesteret en klar sekser i dagens avis. Anmeldelsene er gode i alle medier, VG kaster også seks for jazzfantastastene.

Jaga Jazzist fikk folket i dansehumør på Aleksandra i går kveld. Huset dunket, og gjestene på hotellet som ikke var på konserten fikk nok også sitt.

10-mannsbandet (med en dame inkludert) som knapt fikk plass på scenen utfoldet seg i over to timer, til publikums store fornøyelse. Dagbladet.nos dansende reportere følger Nite Spot'en hver kveld under festivalen, og vil absolutt anbefale et besøk.

Utsolgt

I dag fortsetter festivalen med nye høydepunkter som Arild Andersen/ Terje Rypdal/Jon Christensen og trompetist Markus Stockhausen Idrettens Hus klokka 18:00. Konserten er delt i to, i siste del kan du høre Arvo Pärts musikk fremført på cello og piano av Dietmar Schwalke og Alexander Malter.

Og for de som ikke fikk med seg gårsdagens Metheny, er sjansen der i kveld klokka 21:00 på Alexandra restaurant. Denne konserten spiller han sammen med Jan Gunnar Hoff Group. Jaga Jazzist dukker også opp på Nite Spot i kveld, sammen med DJ Anders Løvlie og Thilo/Raney/Rassmussen.

De som vil følge Kjell Magne Bondevik må ta turen til Molde Domkirke, der Gospel Children og Ytre Suløen Jass-ensemble spiller. Konserten er dessverre allerede utsolgt.

  • Blåscenen åpner med sin første konsert i kveld, med Tungtvann, Feven og Soul Kitchen dj's på programmet klokka 2100.
  • Moldejazzens program fyller de fleste ønsker og behov. I dag kan du danse ut i de sene nattetimer, bruke ettermiddagen på kirkekonsert, og kanskje få med deg barneprogrammet klokka 1400 med Matt Wilson i Forum. Og det er best å holde seg inne, paraply og regnjakke er dessverre nødvendig.
<B>BLÅ STEMNING?</B> Idrettens hus er utsmykket av kunstner Arne Nøst. Lyset i lokalet er nydelig blått, men stemningen sto i taket.
<B>SEKSER TIL PAT</B> Pat Metheny og Trondheim Jazzorkester spilte en flott konsert i går kveld, og anmelderkoret er unisont enige: seksere over hele linja.
STEMNINGSFULLT: Pat Metheny og Trondheim Jazzorkester i Idrettens Hus, utsmykket av Arne Nøst.
<B>JAGA JAZZIST:</B> 10-mannsbandet som rystet Alexandra.
ERFARENT LIVEBAND: Jaga Jazzist har spilt sammen siden 1994.
TØNSBERGUNGDOMMEN:</B> Jaga Jazzist består av Jørgen Munkeby, Mathias Eick, Lars Horntveth, Andreas Mjøs, Martin Horntveth, Even Ormestad, Line Horntveth, Lars Wabø, Harald Frøland og Morten Qvenild.
<B>JAGA JAZZIST:</B> Krumme rygger, brustne toner, suggererende rytmer og spenstige melodiganger.
<B>GRÅTT I MOLDE:</B> Festival på vestlandet betyr regntøy og paraply. Her kan du se Molde med utsikt fra Romsdalsmuseets utescene, der du kan gå på utekonsert med Erykah Badu på fredag.