Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vellykket kulturminneår

Riksantikvar Nils Marstein er fornøyd med Kulturminneåret 1997 , og mener den store oppslutningen er svært inspirerende for det videre arbeide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og med kulturminner mener ikke Riksantikvaren bare stavkirker og helleristninger, men alle de små og store kulturminner som tilhører folket og kommunene rundt om i landet - fra lekesteinen i skolegården til ruiner og gamle kulturlandskaper.

Over 6000 presseklipp vitner om stor interesse fra pressens, særlig lokalpressens, side. En undersøkelse utført av MMI for Statens informasjonstjeneste, bekrefter interessen for Kulturminneåret. Den viser blant annet over 90 prosent av befolkningen mener det har stor verdi at Norge som nasjon tar vare på sine kulturminner.

Undersøkelsen viser også at 55 prosent av befolkningen nå er klar over at 1997 var et Kulturminneår, mens bare 16 prosent visste det i 1996. 13 prosent av befolkningen har deltatt i et eller flere av de over 5000 lokale arrangementer i forbindelse med Kulturminneåret som ifølge arrangørene har vært et spennende samarbeid på tvers av kommuner, fylker, organisasjoner og museer.

Den store Kulturminnestafetten som ble arrangert i forbindelse med Kulturminneåret 1997, vil legge fram sine resultater om kort tid.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!