Velsignet med ny sjanse

Siri Helene Erland var gårsdagens store Idol-vinner. Hun grep sin nye sjanse med begge hender, og trosset dommernes spådom om at hun ville ryke for andre gang.

-  Jeg er så takknemlig for denne sjansen! Det føles som om jeg har våknet fra en drøm, sier Siri Helene. Trønderjenta fikk en ny sjanse i Idol etter å ha blitt stemt ut for to uker siden. Siri Helene fikk tilbudet om et comeback etter at Iselin Andresen trakk seg fra konkurransen, og Audun Rensel takket nei.

I går kveld gikk hun videre i Idol-konkurransen, etter at seerne stemte ut Anders Mjaaland.

Grep sjansen

Det var tydelig at Siri Helene hadde bestemt seg for å gripe sjansen med begge hender. Etter hennes framføring av «I will survive» av Aretha Franklin ga sjefsdommer Tone Lise Skagefoss uttrykk for å ha savnet den sarte stemmen.

-  Takk Gud, der er den stemmen igjen! Du har en nydelig karakter i stemmen din!

Tor Milde mente også at stemmen var kjempefin, men påpekte at det var tydelig disko-sjangeren ikke er stilen til Siri Helene, som vanligvis synger i jazzband. Publikum mente tydeligvis også at hun fortjente en ny sjanse. Etter avstemningen ble Siri Helene ikke en av de tre som måtte sette seg i sofaen. Hun innrømmer imidlertid at hun måtte tenke seg litt om før hun bestemte seg for å komme tilbake til Idol.

Redd for å drite seg ut

-  Jeg lurte på om jeg ville risikere å ryke ut en gang til. Jeg var redd for å drite meg loddrett ut med en disco-låt! Men jeg er veldig glad for at jeg sa ja nå, dette var utrolig gøy! sa en lettet og fornøyd Siri Helene til Dagbladet.

REVANSJ:Først ble hun stemt ut, så kom hun tilbake. I går kveld tok Siri Helene Erland en herlig revansj. I bakgrunnen står Anders Mjaaland som røk ut. Foto: Adrian Øhrn Johansen
REVANSJ:Først ble hun stemt ut, så kom hun tilbake. I går kveld tok Siri Helene Erland en herlig revansj. I bakgrunnen står Anders Mjaaland som røk ut. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

Glemte teksten

I sofaen havnet derimot «Soulprinsen» Wisnu Witono Adhi. Det var tydelige tegn til panikk da han glemte teksten i framføringen av «You To Me Are Everything». Han sang som vanlig silkeglatte toner, men hele første vers forsvant i mumling og nynning. Wisnu klarte likevel å hente seg inn igjen, noe dommer Hans Olav karakteriserte som ekte entertainer-egenskaper. Tone Lise var heller ikke bekymret for Wisnus sjanser til å komme videre.

-  Det var litt uheldig at du ble satt ut da du glemte teksten. Men du har en dritkul stemme, så det gjør ingenting, sa Tone Lise.

-  Jeg fikk totalt panikk. Nå føler jeg at jeg må gjøre det ekstra bra neste gang for å redde sjansene mine i Idol, sa en noe oppgitt Wisnu til Dagbladet.

Det var en selvsikker og kanskje noe vemodig Iselin som for siste gang sto på Idol-scenen i går kveld. Borte var bedårende lokker og søt styling, og tilbake var «baggy» jeans og rocka sveis. Det så hun ut til å trives med.

Et rørt farvel

-  Jeg er lettet, men det er en blandet følelse å stå her, for jeg vil jo savne dere alle sammen så mye, sa en rørt Iselin Andresen.

Dommerne var ikke i et spesielt surt hjørne i går, men de lot alle deltakerne få høre at de kledde disco-stilen dårlig. Det burde da heller ikke overraske med tanke på at Idol ikke heller ikke er en konkurranse i disco.