Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Velsignet med ny sjanse

Siri Helene Erland var gårsdagens store Idol-vinner. Hun grep sin nye sjanse med begge hender, og trosset dommernes spådom om at hun ville ryke for andre gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg er så takknemlig for denne sjansen! Det føles som om jeg har våknet fra en drøm, sier Siri Helene. Trønderjenta fikk en ny sjanse i Idol etter å ha blitt stemt ut for to uker siden. Siri Helene fikk tilbudet om et comeback etter at Iselin Andresen trakk seg fra konkurransen, og Audun Rensel takket nei.

I går kveld gikk hun videre i Idol-konkurransen, etter at seerne stemte ut Anders Mjaaland.

Grep sjansen

Det var tydelig at Siri Helene hadde bestemt seg for å gripe sjansen med begge hender. Etter hennes framføring av «I will survive» av Aretha Franklin ga sjefsdommer Tone Lise Skagefoss uttrykk for å ha savnet den sarte stemmen.

-  Takk Gud, der er den stemmen igjen! Du har en nydelig karakter i stemmen din!

Tor Milde mente også at stemmen var kjempefin, men påpekte at det var tydelig disko-sjangeren ikke er stilen til Siri Helene, som vanligvis synger i jazzband. Publikum mente tydeligvis også at hun fortjente en ny sjanse. Etter avstemningen ble Siri Helene ikke en av de tre som måtte sette seg i sofaen. Hun innrømmer imidlertid at hun måtte tenke seg litt om før hun bestemte seg for å komme tilbake til Idol.

Redd for å drite seg ut

-  Jeg lurte på om jeg ville risikere å ryke ut en gang til. Jeg var redd for å drite meg loddrett ut med en disco-låt! Men jeg er veldig glad for at jeg sa ja nå, dette var utrolig gøy! sa en lettet og fornøyd Siri Helene til Dagbladet.

REVANSJ:Først ble hun stemt ut, så kom hun tilbake. I går kveld tok Siri Helene Erland en herlig revansj. I bakgrunnen står Anders Mjaaland som røk ut. Foto: Adrian Øhrn Johansen
REVANSJ:Først ble hun stemt ut, så kom hun tilbake. I går kveld tok Siri Helene Erland en herlig revansj. I bakgrunnen står Anders Mjaaland som røk ut. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

Glemte teksten

I sofaen havnet derimot «Soulprinsen» Wisnu Witono Adhi. Det var tydelige tegn til panikk da han glemte teksten i framføringen av «You To Me Are Everything». Han sang som vanlig silkeglatte toner, men hele første vers forsvant i mumling og nynning. Wisnu klarte likevel å hente seg inn igjen, noe dommer Hans Olav karakteriserte som ekte entertainer-egenskaper. Tone Lise var heller ikke bekymret for Wisnus sjanser til å komme videre.

-  Det var litt uheldig at du ble satt ut da du glemte teksten. Men du har en dritkul stemme, så det gjør ingenting, sa Tone Lise.

-  Jeg fikk totalt panikk. Nå føler jeg at jeg må gjøre det ekstra bra neste gang for å redde sjansene mine i Idol, sa en noe oppgitt Wisnu til Dagbladet.

Det var en selvsikker og kanskje noe vemodig Iselin som for siste gang sto på Idol-scenen i går kveld. Borte var bedårende lokker og søt styling, og tilbake var «baggy» jeans og rocka sveis. Det så hun ut til å trives med.

Et rørt farvel

-  Jeg er lettet, men det er en blandet følelse å stå her, for jeg vil jo savne dere alle sammen så mye, sa en rørt Iselin Andresen.

Dommerne var ikke i et spesielt surt hjørne i går, men de lot alle deltakerne få høre at de kledde disco-stilen dårlig. Det burde da heller ikke overraske med tanke på at Idol ikke heller ikke er en konkurranse i disco.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!