Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Velsmakende småretter

Tiltalende episodefilm om kjærlighet og spansk mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: «Tapas» er en film som fortoner seg omtrent som den spanske spesialiteten i tittelen - små og varierte appetittvekkere framfor en omfattende hovedrett.

Debutfilmen til José Corbacho og Juan Cruz er sammensatt av flere episodiske fortellinger om kjærligheten i dens varierende stadier.

Rammen om det hele er Lolos bar i et nabolag i Barcelona. Lolos (Angel de Andres Lopez) kone har gått fra ham etter års mas uten takknemlighet eller glede. Han har bestilling på et stort selskap med 25 gjester, og hyrer i sin nød en kinesisk immigrantkokk og kung fu-spesialist som han fortsetter å utbytte på det groveste.

Blant de regelmessige gjestene i baren finnes Conchi (Maria Galiana), en bestemor som pusher pilledop og prøver å holde liv i sin suicidale og dødssyke ektemann.

I nabolaget finnes også Raquel (Alvira Minguez) som driver kolonialbutikk, har vært skilt i to år, har fått seg en usett, argentinsk langdistansekjæreste på nettet og en 22-årig elsker i virkeligheten. 22-åringen er sønnen til en av Raquels mer giftige og sladderfeldige kunder. Hevnen er søt.

Filmen er også hva vi kan kalle søt, underfundig og med et islett av tragedie. Den har vunnet den spanske Goya-prisen for nye filmer, og stakk av med Aurora-prisen under fjorårets Tromsø-festival.

Med sin lette blanding av humor, kjærlighet, livsvisdom og skjebnebilder, er det utvilsomt en film med publikumsappell.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!