Velspilt og romantisk

Lett underholdende kostymedrama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Følelsesfulle kostymedrama om en svunnen tid, om en kjent og kjær personlighet, eller om vond kjærlighet, vokser så å si på trær. «Den unge Jane Austen» skiller seg ikke vesentlig fra røkla, men filmen er godt gjennomarbeidet og inneholder et godt skuespillerensemble, og er derfor også severdig.

Anne Hathaway spiller den unge Jane Austen, og vi møter henne før hun ble forfatter. Handlingen utspiller seg den gangen Austen visstnok falt for mannen hun elsket resten av livet, Thomas Langlois Lefroy (James McAvoy), men som hun ikke fikk beholde lenger enn en sommer. Filmen er løst basert på faktiske hendelser og er skrevet i samarbeid med Jon Spence, som tidligere har skrevet boka «Becoming Jane Austen», som igjen er basert på brevene Austen skrev til sin søster Cassandra. Vel, nok om det.

Filmer som dette kan fort bli langtekkelige og handlingsfattige, der de går seg bort i rustikk, korsetter, overdådig rokkokointeriør og sødmefylt språk. Men «Den unge Jane Austen» makter å holde det både enkelt og elegant, og samtidig være øm og rørende. Og det er Hathaway og McAvoy som har skylden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer