Velspilt og søt film

Søtt om vennskap mellom voksen og barn.

FILM: Å bruke barn i hovedroller på film er kunstnerisk risikosport. Amerikanerne er skremmende dyktig på dette, i en del norske filmer har det også gått overraskende bra - og her kommer en fransk film det er vanskelig å ikke la seg sjarmere av.

Hovedårsaken til det skyldes samspillet mellom veteranen Michel Serrault og purunge Claire Bouanic.

Elsa blir stadig oversett av sin unge mor, og utvikler et vennskap til naboen Julien, en sær eldre mann som samler på sommerfugler.

Da han får høre at en svært sjelden sommerfugl er sett et sted i Rhone-alpene, legger han i vei - uten å vite at lille Elsa har gjemt seg i bilen.

Ved hjelp av løgn og sjarm manipulerer Elsa gubben til å tro at ingen vil savne dem, alt er fikset og ordnet. I mellomtida fortviler mamma, og politiet lukter overgrep.

Siden dette ikke er laget etter tradisjonell Hollywood-modell, blir kidnappingsintrigen bare brukt som bakteppe for å fortelle en historie om to mennesker som utvikler seg i hverandres selskap. Barnet blir voksnere, den voksne blir klokere - og de får begge dekket sitt behov for nærhet.

Moralen er kanskje vel naiv, men likevel. Dette er en velspilt og søt film, en påminnelse om at ikke alle gamle gubber er pedofile - og at vennskap kjenner ingen grenser.