KJENT FILM: «Søstrene Makioka» er et hovedverk i moderne, japansk litteratur. Boka ble filmatisert under tittelen «Sasame-yuki» (1983), en film som også er utgitt på blu-ray av feinschmecker-selskapet Criterion. Bildet er hentet fra filmen.
KJENT FILM: «Søstrene Makioka» er et hovedverk i moderne, japansk litteratur. Boka ble filmatisert under tittelen «Sasame-yuki» (1983), en film som også er utgitt på blu-ray av feinschmecker-selskapet Criterion. Bildet er hentet fra filmen.Vis mer

Vemodig, suggererende og tvetydig japansk klassiker endelig på norsk.

«Stolthet og fordom» i selsom japansk versjon.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ANMELDELSE: Den syv hundre siders lange fortellingen om de fire søstrene Makioka  er like forunderlig som den er fasinerende. Forunderlig fordi den kun dreier seg om hvordan få giftet bort de to yngste søstrene.

Fasinerende fordi den paradoksalt nok er utrolig underholdende, tross kapitel etter kapitel om de mest hverdagslige ting; som de uendelige diskusjonene over hvorvidt en liten flekk over et øye kan ødelegge muligheten for et godt ekteskap.

Familien Makioka var engang blant de mektigste familiene i Osaka. Nå er foreldrene døde og mye av pengene borte, og det haster med å få giftet bort den nest yngste søsteren Yukiko. Hun er tredve, mange friere har allerede blitt avslått, og nå begynner familien å fire på kravene. Likevel strander de fleste forsøk - på en ektemann som er for gammel, ikke fin nok, har en gal mor, underlige tics etc. Men også på den engang ærerike familien Makiokas fallende status. Det forverres av at den yngste søsteren, Taeko, har et nokså frynsete rykte. Hun prøvde engang å rømme med en elsker. Nå livnærer hun seg ved å lage dukker, går i vestlige klær og er umulig å tøyle.[faktaboks, right]  

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn