Vender tommelen ned for Facebook

Er det noen som husker dot com?

HELE VEIEN TIL BANKEN: God stemning blant sentrale Facebook-ansatte med Mark Zuckerberg i spissen, da verdens støste nettsamfunn gikk på børs fredag for en uke siden. Siden har markedet straffet Facebook-aksjen hardt. Foto: SCANPIX
HELE VEIEN TIL BANKEN: God stemning blant sentrale Facebook-ansatte med Mark Zuckerberg i spissen, da verdens støste nettsamfunn gikk på børs fredag for en uke siden. Siden har markedet straffet Facebook-aksjen hardt. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Facebook-siden min renner over av søppel. «NN sendte deg en forespørsel i Texas HoldEm Poker».  «YY sendte deg en forespørsel i MyCalendar - Birthdays». Strømmen av irriterende varslinger og uønskede gruppeinnmeldinger tar aldri slutt.

Slik blir det når man forsøker å skape inntektsstrømmer i verdens største nettsamfunn, ved å slippe kommersielle aktører inn med sine spill og nettprodukter, og ved å gjøre det vanskelig eller umulig for brukerne å reservere seg mot den interne søppelposten.

AT FACEBOOK trenger inntektene, er blitt relativt tydelig etter at selskapet gikk på børs forrige fredag. En av historiens mest spektakulære børsnoteringer omtales nå som en av de mest mislykkede.

Det brukes ord som katastrofe, flopp og skandale.

AKSJEKURSEN har falt omkring 30 prosent siden høyeste notering åpningsdagen, og fortsatte å falle mot 31-tallet på fredag.

Det svir, ikke minst for de mange småsparerne som hadde håpet å ta del i et finanseventyr.

Morgan Stanley, meglerhuset som sto for børsnoteringen, kritiseres både for å ha overpriset aksjen og for å ha holdt tilbake informasjon om nye og lavere estimater for Facebooks inntektspotensiale. Investorer går til sak, og det amerikanske finanstilsynet rasler med sablene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer