KOMMENTARER

Venezuela nær kokepunktet

Fredag kan det ende i fullt institusjonelt sammenstøt med tilhørende nye, voldelige sammenstøt i gatene i Venezuela. Spenningene er på bristepunktet.

VALGFUSK: Den politiske opposisjonen til president Nicolás Maduro, som har flertallet i Nasjonalforsamlinga, roper under et møte onsdag: «Fusk! Fusk! Fusk!» Det er avslørt tukling med det elektroniske anlegget som ble brukt under søndagens valg. Valget gjør dem husløse når de nyvalgte medlemmene i den grunnlovgivende forsamlinga kommer for å overta deres parlamentariske sete. Foto: AP / NTB Scanpix /Ariana Cubillos
VALGFUSK: Den politiske opposisjonen til president Nicolás Maduro, som har flertallet i Nasjonalforsamlinga, roper under et møte onsdag: «Fusk! Fusk! Fusk!» Det er avslørt tukling med det elektroniske anlegget som ble brukt under søndagens valg. Valget gjør dem husløse når de nyvalgte medlemmene i den grunnlovgivende forsamlinga kommer for å overta deres parlamentariske sete. Foto: AP / NTB Scanpix /Ariana Cubillos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

President Nicolás Maduro har utover uka stadig utsatt å kalle sammen den grunnlovgivende forsamlinga, som ble valgt sist søndag. Nå skal den møtes fredag. Offisielt skyldes utsettelsen at 35 av de nyvalgte 545 medlemmene ikke er offisielt erklært som valgt. Onsdag hadde han sammenkalt nær 500 av de valgte til et overraskende «arbeidsmøte» i en sal som vanligvis brukes til idrett og opptredener i hovedstaden Caracas.

- Det er foreslått at innsettelsen, i stedet for å gjøre den i morgen torsdag, organiseres godt, i fred og ro, og foretas førstkommende fredag klokka 11 om formiddagen, sa presidenten.

I siste liten forsøker åpenbart Maduro å forhandle med opposisjonen, som har flertallet i Nasjonalforsamlinga. Han har opprettet en slags forhandlingskommisjon for å snakke med opposisjonen for å unngå bråk fredag. Da kommer nemlig den nyvalgte grunnlovgivende forsamlinga for å innta og overta det parlamentariske setet fra Nasjonalforsamlinga. Men opposisjonen lover å stritte imot. Motstanderne av Maduro har sammenkalt til en demonstrasjon som skal marsjere til Det Føderale Lovgivende Palasset midt i gamlebyen i Caracas, som huser Nasjonalforsamlinga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer