Venke gjør som Marlin

Hun er blond. Hun er søt. Hun spiller inn musikk i Lene Marlins debutstudio, men er langt fra et kopi av popidolet. Venke Knutson rocker.

Singeldebuten til Venke Knutson «Panic» ble en radiohit i fjor høst. Nå er hun klar med en ny singel, og snart er hennes første plate ute.

Venke Knutsen blir sammenliknet med Lene Marlin. Begge lager gitarbasert pop, skriver egne sanger og Knutsens produsent, Jørn Dahl, produserte også Lene Marlins første album.

- Det er smigrende å bli sammenliknet med Lene Marlin. Hun er en fantastisk artist. Det er ikke min oppgave å se etter likheter og forskjeller i musikken vår. Jeg lager min plate, sier Knutson.

Bon Jovi er forbilde

Den 25 årige artisten har et sterkt forhold til egne låter. Hun er langt fra ei nikkedokke som Jørn Dahl kan kommandere inn i studio for å synge søtladen pop. Knutson elsker tøffe gitarer. Hennes store forbilde er Bon Jovi.

- Hun er egenrådig. Det er også utgangspunktet vårt. Jeg hørte henne live og inviterte henne til studio for at hun skulle jobbe med egne låter. Det fungere best på den måten. Da blir resultatet ekte, sier Dahl.

Pop-lærer

Den unge artisten er ikke sanger på fulltid. Om formiddagen underviser hun på Bryn skole. Om ettermiddagen lager hun musikk.

- Lærerjobben er kjempefin. Jeg varmer opp stemmen på skolen når jeg spiller gitar og synger med barna. Etter skoletid går jeg direkte i studio, sier Knutson.

Tidspunkt for plateutgivelse og hvor og når publikum kan oppleve henne på scenen, er ikke bestemt ennå. «Idol»-dommer Jan Fredrik Karlsen er Knutsons manager. For tida er han opptatt med lanseringen av Kurt og «Idol».

- Jeg vet ikke når plata kommer ut. Det er avhengig av hvordan den neste singelen blir mottatt. Jeg håper det går bra, og at jeg snart kan spille for godtfolk på brune steder. Og kanskje turnere til utlandet, sier Knutson.

NY POPKOMET? Venke Knutson lager sin første plate i Lene Marlins debutstudio. Her rocker hun i bakgården til produksjonsselskapet.