Vennekapital

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HØST. BLANKE ARK. Nye muligheter for å utvidet bekjentskapskretsen. Og for kultureliten: Alle forlagsfestene. Først de mindre forlagene, så de mellomstore, og til slutt selve dronninga i maurtua: Ascehougs hagefest.

HER KRAVLER OG kryr det av forfattere og TV-kjendiser, de presser seg oppover i hagen der William Nygaard står utenfor den røde murvillaen og holder hoff. Her på toppen svermer Unni Lindell, Vibeke Løkkeberg, Åsne Seierstad og Jostein Gaarder rundt. Nederst i tua jobber journalistene som besatte arbeidsmaur. De retningsløse krypene virrer rundt, de bærer hvitvin og rødvin fram og tilbake, og snart har de glemt hvor de satte glasset. \'Hei så hyggelig. Hvordan har du det? (det holder å svare \'bare bra\'). Se der er Henrik Langeland, jeg må slå av en prat, og høre hvordan det går med boka hans. Sees\'. Konsentrasjonen holder ikke mer enn et par minutter. Journalistene må forsøke å jobbe seg oppover i hierarkiet. De navnløse konsulentene og oversetterne er allerede tilbakelagt.

«ENTOURAGE» heter den prisbelønte amerikanske TV-serienen om hvordan en ung skuespiller posisjoner seg på vei opp i Hollywood. Ordet entourage er fransk og betyr følge. Her forstås det som hvilken type venner en omgir seg med, nærmere bestemt hvilken status de gir. Fra sitt luksuriøse bosted i (nettopp) Hollywood rapporterte journalist Magnus Rønningen til NRK at han aldri viser seg uten et følge på minst to vakre damer. Blir to av gutta fra kollektivet med på byen, må innsatsen dobles - da må det seks vakre kvinner til. Den mest verdifulle kapitalen hva angår entourage, er selvsagt kjendiser. Å ha med seg kjendiser på byen, betyr mer enn hard cash. Denne type entourage kan veksles inn i hva det måtte være fra beundrende blikk til erotiske stevnemøter. Kjendiser kan brukes til alt, akkurat som på hagefesten. Har du snakket ti minutt med Thomas Giertsen er du sikret dine minutter med berømmelse og kan veksle inn anerkjennelsen. Kanskje i form av oppmersomhet fra P3-dama som ellers aldri har ofret deg et blikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer