TORTURERT: Skuespiller Alfri Allen spiller forræderen Theon Greyjoy i tv-serien «Game of Thrones». Foto: Stella Pictures
TORTURERT: Skuespiller Alfri Allen spiller forræderen Theon Greyjoy i tv-serien «Game of Thrones». Foto: Stella PicturesVis mer

Vennene bare lo av de grusomme torturscenene

«Forræderen» må se «Game of Thrones» alene.

(Dagbladet): Den siste sesongen av HBO's suksesserie «Game of Thrones» var full av brutale og bestialske scener som har skapt sterke reaksjoner hos fans og tv-seere verden over.

En av scenene som har fått mye oppmerksomhet er de lange og brutale torturscenene, der forræderen Theon Greyjoy blir spikret til et kors og utsatt for noen av de verste grusomhetene man kan forestille seg.

Nå forklarer skuespilleren bak Greyjoy, Alfie Allen, at på grunn av torturscenene kan han ikke se serien sammen med andre.

- Når du er i et rom fullt av venner og du blir torturert, så syntes de ikke synd på deg. De ler. Så jeg ser heller serien aleine, sier han i et intervju med Yahoo TV.

Vanskelig
Han sier videre at det heller ikke er enkelt å se torturscenene når han er alene.

- Det blir vanskeligerere og vanskeligere. Men det er interessant, sier han.

Mye av grunnen til at scenene er vanskelige å se på er at de minner han på vonde opplevelser fra innspillingen.

- Det er vanskelig, fordi jeg tenker tilbake på mine egne følelser jeg brukte for å skildre Theons følelser. Det er grunnen til at det er vanskelig å se på. Fordi jeg vet nøyaktig hvor jeg var følelsesmessig på den tida, sier han.

Et eksempel han brukte var bestefarens død.

Dødsfall
Tv-serien «Game of Thrones» har siden premieren i 2011 vært en av amerikanske HBOs største suksesserier, og det er knyttet store forventninger til den neste sesongen som har premiere 7. april.

Blant annet skaperen av bøkene, George R. R. Martin, har skapt mye blest fordi han tar livet av karakterer seere og lesere har knyttet sterke bånd til.

Og skal vi tro skuespiller i serien, Kit Harrington, blir ikke dødsfallene færre i den nye sesongen.

- Man skulle tro at de vil tone ned dødsfallene nå, men det gjør de ikke. De har innsett at det er et vellykket alternativ, så de dreper flere mennesker enn de noen gang har gjort tidligere, har han sagt i et intervju.