Vennenes samfunn

Helge Svare har skrevet boka som formulerer vennskapets renessanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Hvorfor skal man lese denne boka for å finne ut hvordan man skal vinne venner? Hvorfor ikke studere metodene til de største vennevinnerne verden har kjent? Det er Dale Carnegie, forfatteren av den internasjonale bestselgeren «Hvordan vinne venner og få innflytelse på folk», som spør. Og han tenker selvsagt på menneskets logrende venn.

Et hundeliv

Når Helge Svare følger opp med «Vennskap», er det som en markant større tenker enn Carnegie. I tillegg er han mindre nytteorientert. Og boka bæres av formidlingsglød og vennligsinnede intensjoner. Ønsker man innsikt i vennskapets historie, vesen, og kanskje særlig filosofi, vil jeg uten å nøle anbefale «Vennskap» framfor studier i hundens psykologi.

Til hundens fordel må det likevel sies at den avstår fra Svares bevisførsel for vennskapets fortreffelighet: «Nyere forskning bekrefter - at det er en sammenheng mellom vennskap og et godt liv. Undersøkelser har vist at barn med mange venner har bedre selvtillit enn andre.» Til dette kan man legge til at både ny og gammel forskning viser at er man rik, har man gjerne mer penger enn om man er fattig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer