Tom Strømnæss og Åndenes makt

- Venner har stilt spørsmål ved hva i all verden det er jeg holder på med

Tom Strømnæss i «Åndenes makt» får høre det av venner og bekjente.

STARTER FOR SEG SELV: Programleder i «Åndenes Makt», Tom Strømnæss (61), tar med seg det kontroversielle programmet og starter eget produksjonsselskap. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STARTER FOR SEG SELV: Programleder i «Åndenes Makt», Tom Strømnæss (61), tar med seg det kontroversielle programmet og starter eget produksjonsselskap. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Ja, nå er jeg virkelig blitt «Åndenes Mann». Jeg er så knyttet til det programmet, på godt og på vondt, sier Tom Strømnæss lattermildt da han møter opp for intervju midt blant nybyggene på Aker Brygge.

Valget av sted er ikke for å være langt fra gamle hus som påstås å være «hjemsøkte» i «Åndenes makt». Men restauranten Beach Club har vært 61-åringens stamsted siden 90-tallet.

- Det er fordi jeg bor på Nesodden og det er rett ved båten, sier han, men legger til:

- Men vi har fått forespørsler herfra, og det ligger fryktelig mye historie her fra både Akers Mekaniske og Vika. Det kan like gjerne skje uforklarlige ting i nye hus som gamle, og i kontortida som midt på natta. Man er aldri trygg, sier han og ler.

Omstridt program

Tom Strømnæss har vært en profilert programleder for det omstridte programmet «Åndenes makt» i hele 12 år, gjennom både seersuksess og ramsalt kritikk om juksing.

Men tv-seerne ble kjent med 61-åringen lenge før håret ble sølvgrått. Han startet i TVNorge i 1993, og har vært med på utviklingen av programmer som «Casino», «Heia Tufte», «Nissene på låven» og «71° nord».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer