Vennlige artister

15 norske artister som gir inntrykk av at de spiller i samme band.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med undertittelen «lucid voices and lazy beats», byr den sympatiske DJ Friendly på sine norske favoritt-downtempo/chill/ambient-kutt. Og ja: det er mye bra på denne samleren, men det merkelige er at det ikke er så lett å høre at det dreier seg om femten forskjellige norske artister - alt fra veteranene Velvet Belly til nykommere som Howard Maple. Hvis herr Friendlys hensikt var at alle låtene kommer til å by på en døsig «tidlig-søndag-morgen»-stemning, så har han saktens klart det.

Alt sammen er behagelig å høre på, og det virker nesten som alle er flasket opp på den samme europeiske beatsmusikken (Kruder & Dorfmeister, m.m.), og de kanskje tydeligste inspirasjonskildene: Massive Attack og Morcheeba. Det betyr masse chilla beatsmusikk med en sval, kvinnelig vokal på toppen, og en dæsj «varme» samples for variasjon. Best er Elaks smått klassiske «Remember Me», Flunks nydelige «See Through You» og Cinque Centos lite nostradamske «Endless Summer».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer