Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vennskap med vansker

Går du i sjette klasse, er det viktig å være så kul at de aller kuleste vil ha deg med i gjengen. Christina Olofson har laget en god film om ungt strev og vanskelig vennskap.

«Sanning eller konsekvens» er ikke minst troverdig. De fleste av oss husker noe som likner intrigene mellom fire jenter i denne filmen.

Midt i vanskelighetene står Nora (Tove Edfeldt), som er litt venn med alle, men aller helst vil være kompis med tøffe Fanny (Alexandra Dahlström) og Sabina (Emelina Lindberg-Filippopoulou). De setter normen for hva som holder mål, og da nytter det for eksempel ikke å henge rundt med litt for tykke, gammeldags klede Karin (Anna Gabrielsson). Hun blir offeret, ettersom Nora vikler seg inn i løgner og halvsannheter for å bli godtatt.

Alle er selvfølgelig mest usikre, noe de fire unge skuespillerne meget godt formidler i en engasjerende historie. Olofson tyr aldri til overdrivelser. Hun henter rett og slett hverdagslig drama fram i presise observasjoner.
For 12-13-åringer burde denne være midt i blinken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling