Vennskap på prøve

Facebook framviser skjult makt og gir ordet vennskap en ny betydning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Visste du at kjendisadvokat John Christian Elden er venn med Triana Iglesias og Aylar Lie? Ikke jeg heller.

Elden har en ren cocktailmiks av venner på Facebook (du må være innlogget) bestående av unge Høyre-politikere, journalister, kongereportere og glamourmodeller. 273 i tallet foreløpig (kretsen utvides sikkert i dette sekund). Debatten går høyt på Facebooks journalistforum, der flere er kritiske til at journalister knytter vennskap med Elden, og motsatt, også journalister fra Dagbladet.no.

Men hvor dypt stikker egentlig et vennskap i Facebook?

Feil premiss

Denne uka gikk Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund, ut og refset vennskapsbåndet på Facebook mellom fem journalister og fylkesordføreren i Sør-Trøndelag. Kokkvold mener pressens troverdighet står på spill:

- Disse journalistene bør ikke lage saker om fylkesordføreren. Vi dri ver ikke journalistikk på våre venner, fastslår presseforbundets generalsekretær overfor Adressa.

Han mener vi journalister ikke får en ny etikk, bare fordi vi får en ny teknikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.