- Vennskapet beriker spillet

Jon Øigarden mener den nære vennskapet til Trond Espen Seim løfter den tiende Varg Veum-filmen.

(Dagbladet): På onsdag var det duket for førpremiere for den tiende Varg Veum-filmen, hvor Ane Dahl Torp, Trond Espen Seim og Ane Dahl Torp svinget seg på den røde løperen.

Premiere I kveld er det kinopremiere for filmen, som er basert på bøkene til forfatter Gunnar Staalesen. Dagbladet.no gir deg en sniktitt på hva som foregikk bak kamera under innspillingen av «I mørket er alle ulver grå», og har nå kommet til tredje episode av bakomfilmen.

- Det er også veldig kult å komme hit til Ungarn. Det er litt rart, for det er ingen norske i teamet, bare ungarere. De er ekstremt flinke, det er veldig bra folk. Se for eksempel på den fine frisyren, som de har laget her i Budapest, sier Torp og viser fram stilen til rollefiguren.

Gode venner Hun spiller den tidligere soldaten Elise, som har vært i Afghanistan sammen med kjæresten og medsoldat Even Nymark.

- Det er veldig gøy å få være med på denne filmen her, fordi jeg jobbet med Alxander Eik (regissør, red.anm.) i «Kvinnen i mitt liv». Det er utrolig gøy å jobbe sammen med han igjen, også er det utrolig gøy å jobbe med Trond Espen og Jon, sier Torp i bakomfilmen.

Trond Espen Seim spiller privatetterforskeren Veum i alle de tolv filmene. Jon Øigarden spiller den tidligere soldaten Nymark i den tiende i serien.

Seim og Øigarden er gode venner privat, og Øigarden tror samholdet har beriket spillet mellom dem.

- Trond og jeg er gode venner, vi har gått på skole sammen og jobbet sammen på Nationaltheatret. Jeg tror vi kan berike det. Vi har jo vår måte å være på, som vi tar med inn i dette, sier Øigarden i bakomfilmen.

Dagbladets anmelder ga «I mørket er alle ulver» grå terningkast fire. Les anmeldelsen her.

• Se første episode av bakomfilmen her.

• Se andre episode av bakomfilmen her.

• Les stort intervju med hovedrolleinnehaver Trond Espen Seim her.

PREMIEREKLARE: Lene Nystrøm, Jon Øigarden, Ane Dahl Torp og Trond Espen Seim svingte seg på den røde løperen i forbindelse med premieren til den nye Varg Veum-filmen onsdag kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
PREMIEREKLARE: Lene Nystrøm, Jon Øigarden, Ane Dahl Torp og Trond Espen Seim svingte seg på den røde løperen i forbindelse med premieren til den nye Varg Veum-filmen onsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer