Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Vennskapet vi har gjør det lettere for oss

Atle Pettersen og Stian Blipp får hovedrollene musikalen «Singing' in the Rain».

FRA SATS TIL SCENE: - Vi ble kjent med hverandre i treningslokalet. Nå henger vi mye ute sammen - vennskapet gir trygghet når vi skal øve inn hovedrollene i «Singing' in the Rain», sier Stian Blipp (til venstre) Atle Pettersen - begge kjent fra tv-programmer, musikk- og komiscener. Foto: Bjørn Langsem
FRA SATS TIL SCENE: - Vi ble kjent med hverandre i treningslokalet. Nå henger vi mye ute sammen - vennskapet gir trygghet når vi skal øve inn hovedrollene i «Singing' in the Rain», sier Stian Blipp (til venstre) Atle Pettersen - begge kjent fra tv-programmer, musikk- og komiscener. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Høsten 2016 skal Atle Pettersen (26) og Stian Blipp (25) samarbeide på en scene - for første gang. Det skjer når Scenekvelder åpner dørene på Folketeatret for den klassiske musikalen «Singing' in the Rain».

Men rollene de skal kle er ikke så veldig ulik dem de allerede har.

Fra stumfilmens historie De spiller kjendisparet Cosmo Brown og Don Lockwood - to Hollywood-kjendiser som bader i rampelys og er hotte celebriteter. Ikke ulik medietrykket og populariteten Atle Pettersen og Stian Blipp opplever selv.

- Atle er kjendisen, jeg spiller Cosmo og er litt mer klovn, sier Blipp.

«Singin 'in the Rain» er historien om stumfilmstjernen Don Lockwood. Han har alt en mann kan drømme om: berømmelse, popularitet og en romanse med sin makker, Lina Lamont. Sammen med sitt komiske sidekick og bestevenn, Cosmo, regjerer de i filmbransjen og i kjendisspaltene.

- Gigantisk fjell - Jeg gruer meg. Men jeg gleder meg også. Føler at jeg kaster meg ut på dypt vann. Den eneste måten å lande dette, er å gå «all in». Vi har heldigvis noen måneder på oss, sier Atle Pettersen.

- Det er som å stå og se opp på et gigantisk fjell og ikke vite hvordan man skal komme opp, sier Stian Blipp.

Gutta har så vidt begynt å planlegge høstens store musikal. De veltrente karene er allerede i gang med å bygge mer muskler, gjøre kroppen smidigere, få føttene i steppemodus og smøre stemmebåndene.

Gode venner - Dette er bare det mest sinnsyke jeg har tatt på meg. Vi har aldri jobbet sammen før, men heldigvis kjenner vi hverandre godt, sier Atle.

Vennskapet mellom dem strekker seg et par år tilbake.

- Vi møttes i treningslokalet, så begynte vi å henge ute sammen. Det er en stor fordel at vi kjenner hverandre, det gir en økt trygghet som gjør denne jobben lettere, sier Stian, som for tida trener med Espen Jansen fra turnlandslaget.

- Stian er en fantastisk danser, men jeg må si at han også synger bra - veldig bra, sier Atle.

10 000 liter vann Som alle musikaler i regi av Scenekvelder, blir det folksomt på scenen med voldsom koreografi og utfordringer for regissør og skuespillere. Bjarte Hjelmeland har hånd om regien, koreograf blir Thea Bay og musikalsk ansvarlig er, som alltid, Atle Halstensen.

Og fuktig skal det bli, når det pumpes 10 000 liter vann rundt om kring på scenen.

Hvem som skal spille de to kvinnelige hovedrollene, Lina Lamont og Kathy Selden - to vakre og steile kvinner som Atle og Stian virkelig skal få bryne seg på, er ikke offentlig. «Singin in the Rain» blir den mest påkostede musikalen Scenekvelder noensinne har produsert.

Premieren er 2. september.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media