BINDER SEG TIL FEIL PARTIER: Venstres hovedproblem som miljøparti er at de binder seg til partier med svak miljøpolitikk og minimal gjennomføringskraft på miljøområdet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BINDER SEG TIL FEIL PARTIER: Venstres hovedproblem som miljøparti er at de binder seg til partier med svak miljøpolitikk og minimal gjennomføringskraft på miljøområdet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Byutvikling i Oslo:

Venstre – et miljøparti i lomma på Frp

Vil Venstre ha gjennomslag for styring av utbyggere og grønn byutviklingspolitikk, så burde de fortsette å stemme med MDG og byrådet – og være ærlige om det.

Meninger

Hallstein Bjercke fra Venstre er igjen i Dagbladet 21.8 ute og påstår at partiet har en helt annen byutviklingspolitikk enn Oslo-byrådets «betongsosialisme». Dette er lite seriøst og ordbruken er besynderlig, all den tid KrF og Venstre faktisk er de to partiene i bystyret som oftest støtter byrådet i byutviklingspolitikken. Det viser referatene av sakene som er behandlet i denne perioden.

Jeg vil på min side heller si «takk for samarbeidet»! Vi har tatt grep for å sikre en rekke grøntområder i byen, vi har styrket byantikvaren, og byrådet støtter faktisk som hovedregel fagetatene når de har foreslått egne alternativer til utbyggers ønsker om utbygginger.

Oslo er blitt kåret av EU-kommisjonen til Europas miljøhovedstad i 2019. Dette er en anerkjennelse av et miljøarbeid som har pågått over mange år, men hvor Oslo først vant konkurransen etter at det rødgrønne byrådet løftet arbeidet ytterligere.

Oslo har nå radikale klimamål som faktisk følges opp. Klimagassutslippene har begynt å falle! Vi har en rekke miljøsatsinger som rask utbygging av sykkelnettet, tiltak som bedrer luftkvaliteten og bilfritt byliv som prioriteter mennesker foran biler i byen.

Hva har Venstre fått til i regjering, som kan måle seg med den miljøsatsingen vi nå ser i Oslo, og som får internasjonal anerkjennelse? Ingenting. Venstres hovedproblem som miljøparti er at de binder seg til partier med svak miljøpolitikk og minimal gjennomføringskraft på miljøområdet.

Det linjeskiftet Bjercke ønsker seg i Oslo, er et byråd sammen med næringspartiet Høyre og som er avhengig av Frp. Nei, Bjercke og Venstre: Vil dere ha gjennomslag for styring av utbyggere og grønn byutviklingspolitikk, så fortsett heller å stemme med MDG og byrådet – og vær ærlige om det.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.