Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: 8. mars

Venstre har sviktet kvinnebevegelsen

Ingenting overrasker lenger når det kommer til Venstre.

LIKESTILLINGSMINISTER: På selveste kvinnedagen fredag åpner det selverklærte liberale, nå illiberale partiet Venstre sitt landsmøte, skriver artikkelforfatterne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LIKESTILLINGSMINISTER: På selveste kvinnedagen fredag åpner det selverklærte liberale, nå illiberale partiet Venstre sitt landsmøte, skriver artikkelforfatterne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På selveste kvinnedagen fredag åpner det selverklærte liberale, nå illiberale partiet Venstre sitt landsmøte. Det er et parti som skriver at de vil sikre kvinnen rett til å bestemme over egen kropp ved rett til selvbestemt abort de første tolv ukene av svangerskapet. Likevel har de gått med på innstramminger i abortloven når det kommer til muligheten til å utføre fosterreduksjon, også kjent som tvillingabort.

VIL FORBEDRE ABORTLOVEN: Tobias Drevland Lund og Mira Stokke. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
VIL FORBEDRE ABORTLOVEN: Tobias Drevland Lund og Mira Stokke. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer

Ingenting overrasker lenger når det kommer til Venstre. Først lovet de velgerne i valgkampen i 2017 å ikke gå i regjering med Frp, for så å gjøre det stikk motsatte. Det viser med all tydelighet at Vingle-Venstre ikke er til å stole på, heller ikke når det kommer til kvinners rett til å bestemme over egen kropp. For å beholde plassen i regjering har Venstre sluppet Kjell Ingolf Ropstad og KrF løs på abortloven.

La oss huske på at endringene har svært liten støtte i folket, også blant Venstres egne. Åtte av av ti oppga i en undersøkelse Ipsos gjorde for Dagbladet, at de var imot endringene i abortloven. Det samme viste de tusenvis av menneskene som i fjor sto opp for abortloven og det samme gjør fredagens massemønstringer på 8.- mars-arrangementene rundt omkring i landet.

Vi i Rød Ungdom vil alltid stå skulder til skulder med kvinnebevegelsen i kampen for et feministisk samfunn. I motsetning til Venstre, ønsker vi å forbedre abortloven, ved å utvide retten til selvbestemt abort til uke 22 og fjerne abortnemndene. Men én ting har Venstre og regjeringa fått til; nemlig å stelle istand de største 8. mars-markeringene på lenge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!