DEBATT

Debatt: 8. mars

Venstre har sviktet kvinnebevegelsen

Ingenting overrasker lenger når det kommer til Venstre.

LIKESTILLINGSMINISTER: På selveste kvinnedagen fredag åpner det selverklærte liberale, nå illiberale partiet Venstre sitt landsmøte, skriver artikkelforfatterne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LIKESTILLINGSMINISTER: På selveste kvinnedagen fredag åpner det selverklærte liberale, nå illiberale partiet Venstre sitt landsmøte, skriver artikkelforfatterne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

På selveste kvinnedagen fredag åpner det selverklærte liberale, nå illiberale partiet Venstre sitt landsmøte. Det er et parti som skriver at de vil sikre kvinnen rett til å bestemme over egen kropp ved rett til selvbestemt abort de første tolv ukene av svangerskapet. Likevel har de gått med på innstramminger i abortloven når det kommer til muligheten til å utføre fosterreduksjon, også kjent som tvillingabort.

Ingenting overrasker lenger når det kommer til Venstre. Først lovet de velgerne i valgkampen i 2017 å ikke gå i regjering med Frp, for så å gjøre det stikk motsatte. Det viser med all tydelighet at Vingle-Venstre ikke er til å stole på, heller ikke når det kommer til kvinners rett til å bestemme over egen kropp. For å beholde plassen i regjering har Venstre sluppet Kjell Ingolf Ropstad og KrF løs på abortloven.

La oss huske på at endringene har svært liten støtte i folket, også blant Venstres egne. Åtte av av ti oppga i en undersøkelse Ipsos gjorde for Dagbladet, at de var imot endringene i abortloven. Det samme viste de tusenvis av menneskene som i fjor sto opp for abortloven og det samme gjør fredagens massemønstringer på 8.- mars-arrangementene rundt omkring i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer