Venstre ikke lenger et miljøparti

Trine Skei Grande vil ikke lenger stå som garantist for et nei til oljeutvinning utenfor kysten av Lofoten, Vesterålen og Senja.

SVIKTER: «Smaken av regjeringsmakt er blitt så stor at Venstre lar viktige miljøhensyn fare», skriver artikkelforfatterne. På bildet: Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
SVIKTER: «Smaken av regjeringsmakt er blitt så stor at Venstre lar viktige miljøhensyn fare», skriver artikkelforfatterne. På bildet: Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venstre kan ikke lenger sees på som et radikalt miljøparti. Ifølge NTB 26. desember vil venstreleder Trine Skei Grande ikke lenger stå som garantist for et nei til oljeutvinning utenfor kysten av Lofoten, Vesterålen og Senja. «Vi garanterer kun for vår egen politikk, men jeg er helt sikker på at våre eventuelle samarbeidspartnere vet hvor viktig denne saken er for Venstre», sier Trine Skei Grande. Og hun synes ikke å utelukke å fire i denne saken når hun fortsetter slik: «Vi stilte mange absolutter og garantier i forrige valg, uten at velgerne lot seg imponere av det».

Utspill som disse tyder på at smaken av regjeringsmakt er blitt så stor at Venstre lar viktige miljøhensyn fare for å tekkes sine storesøstre i politikken. I et regjeringssamarbeid med Høyre og Frp er det klart hvordan det vil gå med oljeutvinningen i nordområdene.

Det er problematisk at heller ikke et rødgrønt alternativet slett ikke garanterer for en bærekraftig oljepolitikk. Både Ap og Sp har uttalt seg på en måte som gjør at åpning for oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er sannsynlig. Bare SV har så langt avvist dette. Men om SV skulle fortsette i regjering etter et eventuelt rødgrønn valgseier, vil de nok bli nedstemt i denne saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer