Venstre-topp støtter forslag om lovlig fildeling

Vurderer avgift på bredbånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tidligere i uka ble det klart at Unge Venstre vil foreslå en uttalelse på helgens Venstre-landsmøte i Bergen, der man åpner for å gjøre fildeling av blant annet musikk og film lovlig.

Nå får de også støtte fra Venstres kulturpolitiske talskvinne Trine Skei Grande.

- Lovgivningen vi har i dag gjør hele generasjoner til kriminelle, uten at vi har klart å lage noe system som sikrer at opphavsmennene får penger. Vi klarte å utvikle nye systemer for kompensasjon da kopimaskinen kom, men vi har ikke maktet å gjøre noe med dagens teknologiske utvikling, sier Skei Grande til Dagbladet.no.

- Passiv Giske

I uttalelsen fra Unge Venstre foreslås det fri fildeling, så lenge det skjer uten profittmotiv. I tillegg vil ungdomspartiet ha fri sampling, kortere kommersiell opphavsrett og forbud mot kopisperrer.

Skei Grande sier hun ikke er enig i alt i uttalelsen, og at det uansett er internasjonal lovgivning som regulerer de fleste av disse spørsmålene.

- Det blir for enkelt å mene at vi skal ha et frislipp for fildeling i Norge. Når det er sagt, syns jeg Trond Giske har vært utrolig passiv til å ta initiativ internasjonalt til å fremme alternative modeller, slik at kunstnerne får betalt og folk som bruker åndsverkene ikke blir kriminelle, sier hun til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer