Venstre vs. Venstre

Det ene beinet liker ikke det andre i Venstre. Amputer det ene og partiet blir halt, skriver Marie Simonsen.

SPAGATEN:  På helgas landsmøte blir det igjen debatt om Venstres veivalg. Men partiet har gått til høyre under Trine Skei Grande og åpner for en mørkeblå regjering. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SPAGATEN: På helgas landsmøte blir det igjen debatt om Venstres veivalg. Men partiet har gått til høyre under Trine Skei Grande og åpner for en mørkeblå regjering. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trine Skei Grande sier hun aldri har gledet seg sånn til et stortingsvalg noen gang. Det kan være så enkelt som at det er hennes første som partileder, og hun ser fram til et regjeringsskifte etter åtte år i ørkesløs opposisjon, de siste fire i en gruppe på to.

Det kan ingen bebreide henne, men du må være leder av Venstre for å glede deg til enda en kamp mot sperregrensa, enda et skjebnesvangert veivalg og enda mer kjeft for å svikte Venstre-sympatisører, som ikke stemmer på partiet, men har sterke oppfatninger om hva partiet bør være. Dette vet den gamle Venstre-avisa Dagbladet litt om.

Venstres veivalg kan ende med at partiet blir fødselshjelper for en historisk mørkeblå regjering med Frp.

Det var neppe det lærer Grande hadde sett for seg da hun forlot skolen til fordel for politikken, men Venstres veier er uransakelige. Det kan beskyldes for mislykket populisme.

Grande har forsøkt å spisse kursen. En ny kurs, vil mange si, for ikke å si ny liberalisme, selv om partiet hevder det bare har foretatt en finpussing av verdiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer