PÅ KONTORET: Venstre-leder Trine Skei Grande smiler på sitt kontor, til tross for at Venstre har brutt budsjettforhandlingene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅ KONTORET: Venstre-leder Trine Skei Grande smiler på sitt kontor, til tross for at Venstre har brutt budsjettforhandlingene. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

DEBATT

Debatt: Budsjettkrisa

Venstres uverdige spill

Nå har visst Venstre gått fullstendig bananas i klimapolitikken. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det eneste som står i hodet på Trine Skei Grande er å «kutte i klimagassutslipp», koste hva det koste vil – gjerne på bekostning av næringsliv og distrikter. Det hun glemmer er dette (eller er det kunnskap det skorter på?):

95 prosent av jordens klimautslipp skyldes naturen selv, ikke menneskene.

95 prosent av velgerne vil ikke ha Venstres politikk. Men hun oppfører seg som om de har rent flertall.

PENSJONERT LÆRER: Birger Paulsen.
PENSJONERT LÆRER: Birger Paulsen. Vis mer

Mer enn 99 prosent av de fem prosent utslipp som er menneskeskapt, har ingenting med Norge å gjøre.

Hva er da igjen av effekten av Venstres klimahysteri? Ingenting.

Vel, på grunnlag av folketallet i verden (7500 mill. mot Norges 5,3 mill.) har noen regnet ut at vår andel på 0,7 promille av de fem prosentene menneskeskapte utslipp vil utgjøre 0,035 promille av verdens samlede klimagassutslipp.

Fjerning av bare en liten brøkdel av dette igjen skal i følge Skei Grande redde verden fra global oppvarming.

Selvsagt er utslipp per hode ulikt fordelt på alle land. Men tallene gir en god pekepinn. Andre kalkulasjoner går i samme retning. At Venstres kyniske spill for egen PR går på bekostning av økonomi i distriktene når fly og persontransport har brutt sammen grunnet alle avgiftene, ser ikke ut til affisere Skei Grande det minste.

–Bra for landet, sier hun – det med kutt i utslipp, altså.

Misforstå meg ikke. Jeg er stor tilhenger av klimatiltak, men det må vel være balanse et sted, vi kan ikke drukne oss selv i håp om å redde verden som gjør alt for å drukne seg selv.

–Skattekutt som «betaling» for alle avgiftene, sier Grande. Skatt av hva da, når økonomien først har brutt sammen grunnet Venstres avgiftspolitikk?

Og hva med familier utenfor bykjernen og langt ute i distriktene? To biler (barnehager, jobb, storinnkjøp, mens buss og tog ikke er å se lang vei).

Venstre driver et meningsløst spill om symbolsaker som ikke på noen måte monner i det store bildet. Hun unnskylder sitt spill med et løfte som regjeringen skal ha gitt et år tidligere. Ja, men et løfte som ble presset fram med en gasspistol mot tinningen.

Symboler blir viktigere enn økonomi, og det i en tid da landet fra før sliter med dårlig økonomi grunnet lav oljepris.

Venstre lever i sin egen boble milevis fra virkelighetens verden.

Bare små tullepartier kan finne på å ødelegge et lands økonomi på ren egenmarkering.

I virkeligheten er det en regulær gisselsituasjon vi er vitne til.

–Gjør dere ikke som vi sier, så...

–Vi forventer at regjeringen...

Musa som brølte, elefanten som skvatt. Steile fronter mellom mus og elefant om ei bilpakke med god økning på avgiftene nettopp for å tekkes Venstre. Men 15 øre økning i bensinpris var visst ikke nok til å redde verden. 50 øre skal visst holde akkurat. Spillet oppnår bare å kaste et latterlighetens skjær over det som skjer.

Femprosentspartiet i andedammen tror de kan redde alle verdenshav ved å true med å felle en regjering de selv sier de støtter!! For et røre. Skei Grande klarer ikke å skjule hvor skuffet hun er over at regjeringen ikke skjønner hvor viktig 50 øre er for klimaet i verden.

Artikkelen ble skrevet før det ble klart at også Krf ville bryte forhandlingene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer