Venstresidens svik mot østkanten

Det er interessant å merke seg at venstresidens elite har funnet den politisk ekstreme høyresiden i en felles front mot OL.

ØNSKER NYTT OL I NORGE: «Like forutsigbart som at Frp er skeptiske til innvandring, er den sosialistiske elite skeptisk til OL. Åpenbart av prinsipp heller enn av kunnskap - eller sågar interesse for hva OL slik det er prosjektert, faktisk handler om.», skriver lederen i «JO22» - Ja til OL i Oslo 2022. Bildet er fra forrige gang OL ble holdt i Norge, i 1994, fra Vikingskipet på Hamar. Foto: Johnny Syversen Scan-Foto / Scanpix
ØNSKER NYTT OL I NORGE: «Like forutsigbart som at Frp er skeptiske til innvandring, er den sosialistiske elite skeptisk til OL. Åpenbart av prinsipp heller enn av kunnskap - eller sågar interesse for hva OL slik det er prosjektert, faktisk handler om.», skriver lederen i «JO22» - Ja til OL i Oslo 2022. Bildet er fra forrige gang OL ble holdt i Norge, i 1994, fra Vikingskipet på Hamar. Foto: Johnny Syversen Scan-Foto / ScanpixVis mer
Debattinnlegg

Når Dagbladets John O. Egeland er imot OL, er det ingen som overraskes. Like forutsigbart som at Frp er skeptiske til innvandring, er den sosialistiske elite skeptisk til OL. Åpenbart av prinsipp heller enn av kunnskap - eller sågar interesse for hva OL slik det er prosjektert, faktisk handler om. På samme måte som Frp nekter å ta innover seg Norges betydelige behov for innvandring de kommende åra.

Det er interessant å merke seg at venstresidens elite har funnet nettopp den politisk ekstreme høyreside i en felles front mot OL. Egeland vet nok om politiske prosesser og partipolitisk taktikkeri til å se at uten OL vil ikke noen av planene knyttet til breddeidrett og byutvikling la seg realisere. Han vet at det heller ikke er snakk om at dersom man dropper OL, så utløser det enorme midler til andre gode formål.

Vi arrangerer jo vanligvis ikke OL her til lands, og det er ikke akkurat slik at det gir et løft. Eller for å sitere Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete; «aldri har det blitt påvist et løft til eldreomsorg, folkehelse eller byutvikling som følge av at man dropper OL.» Når nei-siden argumenterer med at «vi kan heller ruste opp Groruddalen uten OL», er det å kaste blår i øynene på folk. John O. Egeland vet at det er usant. Tvert imot er Oslos nyere politiske historie en tragisk historie om gode intensjoner og kjempeløft for byen som surres bort i politisk taktikkeri og partipolitiske utspill. Seineste eksempel er Lambda-prosessen der også nevnte Frp gjorde sitt beste for å forpurre planene om et Munch-museum som var Norges største kunstner verdig.

Gadd vite hva man hadde sagt hvis det ble en folkeavstemning om Lambda? Eller et nytt hovedbibliotek? Ingen av de nevnte prosjekter kan påvise særlig sosialøkonomisk lønnsomhet. Med litt godvilje antar jeg at Egeland også ville stemt ja til både bibliotek og Lambda, og han burde også stemme ja til OL med meg, i stedet for å legge seg på Frp-linja.OL er et folkekulturelt kjempeløft. Idrett og særlig skiidrett er kanskje den viktigste kulturbæreren vi har - og vinter-OL den viktigste eksponenten for dette. Å arrangere vinter-OL i Norge er som å arrangere fotball-VM i England: «Skiing is coming home!»

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.