DEBATT

Coronasmitte

Vent med å åpne opp!

Det er vist at barn smittes med Covid-19 viruset like ofte som andre, men en av tre blir symptomløse smittespredere.

UDOKUMENTERT: Statsrådene Monica Mæland og Guri Melby viser til udokumenterte påstander om at skoler i andre land «ikke har hatt utbrudd blant barn» - og dermed er ikke barn smitteførende. Derfor mener de det er trygt å åpne barnehagene, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UDOKUMENTERT: Statsrådene Monica Mæland og Guri Melby viser til udokumenterte påstander om at skoler i andre land «ikke har hatt utbrudd blant barn» - og dermed er ikke barn smitteførende. Derfor mener de det er trygt å åpne barnehagene, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den nye smittevernveilederen for barnehager medfører mange problemer. Utdanningsdirektoratets råd og støtte til barnehager i drift under Coronavirusutbruddet legger en stor, og urealistisk, smittevernbyrde på barnehageeiere, ansatte og foreldre.

Regjeringens strategi er endret. Formålet med veilederen er å bremse opp epidemien, ikke stoppe den. Regjeringen har dermed forandret sin strategi fra å få hele befolkningen med på en 100 prosent dugnad for å stoppe virusutbruddet, til dagens formål om å bremse utbruddet, dvs. å la virusinfeksjonen spre seg i samfunnet. Barnehagene skal bremse epidemien ved at: 1. Syke pasienter skal ikke være i barnehagen, 2. God hygiene, og 3. Redusere kontakthyppighet mellom personer.

Fakta eller feil? Veilederen baseres på «ekspertkunnskap om at barn ikke smittes av viruset» og av den grunn «er det helt trygt» når regjeringen åpner barnehagene igjen til uka. Statsrådene Melby og Mæland viser til udokumenterte påstander om at skoler i andre land «ikke har hatt utbrudd blant barn» - og dermed er ikke barn smitteførende og derfor mener de det er trygt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer