Ventemesteren

Stillestående debutroman om venting og impotens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Et av verdenslitteraturens ypperste dramaer handler om å vente. At Samuel Becketts «Mens vi venter på Godot» også er et av verdenslitteraturens mest monotone verk, kan jo avskrekke de fleste fra å undergi det heller stillestående fenomenet venting en filosofisk-litterær behandling.

Debutanten Øystein Stene vender stadig tilbake til refleksjoner over det å vente i romanen «Ventemesteren». Jeg-personen Even postulerer innledningsvis at venting er en «annerledes egenskap» og konkluderer med at venting muligens er «den eneste rene tilstand som finnes». Så beskrives ventingens vesen - den falske ventingen og den egentlige ventingen - tvers gjennom hele romanen med en slik insisterende regelmessighet at det tærer hardt på leserens tålmodighet. Vi venter på noe annet!

Den ventende jeg-personen lider av to andre forstyrrelser; han er drømmeløs og ereksjonsløs. For sistnevnte mangel går han i terapi hos et skrekkinngytende firma kalt MedStat som har kontraktfestet helbredelse. Firmaet er som klippet ut av «Vidunderlige nye verden»; når klienten har underskrevet kontrakten, har han heller ikke rett til å motsette seg behandling. «Din helbred - vårt ansvar» er MedStats motto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer