Venter bråk

Hovedpersonen i den norske filmen «Lime» er en 15-åring som opptrer naken, har sex, røyker hasj og drikker øl. Regissør Nathilde Overrein Rapp forventer rabalder.

- Jeg tror ungdom mellom 12 og 17 år vil like filmen, men at voksne blir redde og provoserte av den, sier regissøren.

- Hvorfor det?

- Jeg forventer at voksne vil føle at den er umoralsk - på grunn av nakenhet, alkohol, hasj, fordi hovedrollen haiker til byen, ikke forteller mora hvor hun har vært og fordi mora er mer egoistisk enn mødre flest tror de er, sier hun.

Tvangsflyttes

«Lime» handler om 15 år gamle Tanja, spilt av Rita Kvist, som må flytte fra byen til landsbygda fordi mora vil det. Tanja har akkurat blitt trommis i et band og har slett ikke lyst til å flytte.

Hun stikker til byen, men gjensynet med bandet blir ikke som forventet. Hun voldtas av vokalisten Henrik og kommer uflidd og gråtkvalt hjem til en rasende mor, spilt av Anneke von der Lippe.

Når Henrik seinere gir henne sparken som trommis, finner Tanja både kjærlighet hos den jevnaldrende Iver og mening med livet på bygda. Filmen slutter med en scene som mer enn antyder at hun og Iver har hatt sex.

Mye naken

- I en annen scene står hun naken i dusjen og tenker seg om - kunne hun ikke ha gjort det påkledd?

- Der har hun akkurat begynt på den nye skolen. Det verste som finnes i en slik situasjon, er å måtte gå i dusjen - for der er du naken, bitte liten og ubeskyttet.

- Men hvorfor måtte du fotografere henne naken i badekaret etter voldtekten?

- Fordi hun er skitten og fordi hun vil vaske av seg det hun har opplevd.

Ikke pekefinger

Også Anneke von der Lippe og hennes kjæreste, spilt av svenske Rikard Wolff, opptrer nakne i filmen. Men aller mest Rita Kvist, altså, som til stadighet vrir av seg trange T-trøyer.

- Dette er en film om den vanskelige overgangen fra barn til kvinne. Tanja finner ut av seg selv, sin kropp og sin seksualitet. Jentene nå for tida er veldig feminine og opptatt av hvordan de virker på det annet kjønn. Jeg har ikke brukt pekefinger og sagt at slik og slik bør ungdom oppføre seg.

- Er du forberedt på at noen kan synes det blir for mye nakenhet?

- Jeg har ikke noe trøbbel med en ener eller toer i avisa, sier Nathilde Overrein Rapp.

  • Terningene kastes i morgen, da «Lime» har premiere på 20 norske kinoer.