Venter på «Det bästa»

Ingen svenske har vært gravid så lenge som Carola. I over ti år har spekulasjonene gått, men først nå er hun gravid på ordentlig. - Jeg vet hvilket kjønn det er, men jeg vil ikke røpe det, sier den vordende moren til Dagbladet.

Til tross for at hun er høygravid, er hun i full aktivitet. Hun og mannen Runar Søgaard flytter for tida inn i sin nye luksusvilla på Värmdö i Stockholms skjærgård, og om to uker kommer hun ut med samleplaten «Det bästa - Carola».

- Jeg elsker at ting skjer rundt meg, sier Carola. I sommer turnerte hun Sverige rundt. Før det markerte hun seg som skuespiller i Stockholm i musikalen «The Sound of Music». Et heftig og tøft løp, som også gikk utover mannen Runar Søgaard.

Termin i vinter

- En natt drømte jeg at Tommy (Körberg) ikke kunne replikkene sine. Midt på natta slo jeg til Runar, reiste meg opp i senga og utbrøt: Kan du ikke lære deg replikkene da, mann!?!

- Like slitsomt å være gravid?

- Nei, det er det ikke, sier Carola, som offisielt har termin vinteren 1998 (uoffisielt i løpet av februar).

- Kanskje jeg har tvillinger? Nei, nei, nei - jeg vet at jeg ikke har det. Årsaken til den store magen er vel at jeg er gift med en stor nordmann, smiler hun forventningsfullt.

- Uforutsigbar

For to uker siden sang Carola inn den nye sangen «Dreamer» til den nye plata i studio i Oslo. Nordmannen Glenn Gulli har skrevet låta som er med på den doble samleplata, som domineres av hennes «godisar» fra 80-tallet.

- Jeg er glad Glenn skrev «Dreamer» til meg, sier Carola, som synes det er synd at Glenn Gulli, som i sommer ble lansert som Norges nye pophåp, ikke har slått gjennom.

- Men denne bransjen er uforutsigbar. Av og til klaffer det, andre ganger gjør det ikke det. Og det trenger ikke å ha noe med artisten å gjøre. Jeg vil i alle fall ha flere låter fra ham, forteller Carola. Men hun vil ikke stå på Grand Prix-scenen for å backe opp sin venn Gulli - hvis han hadde ønsket det.

Plagsom presse

- Nei, jeg har gjort mitt i Grand Prix. Det har ingen hensikt for en etablert artist å være med der. Dessuten føler jeg at Grand Prix ikke er helt «up to date» lenger, sier Carola, som selv fikk sitt gjennombrudd som 16-åring med «Främling» i Grand Prix.

- Jeg kunne ikke fått en bedre start. Men når vi ser oss rundt, så er det ikke mange Grand Prix-vinnere som lever lenge på suksessen, fortsetter Carola. Selv har hun hatt suksess, ikke minst i hjemlandet og i Norge, siden hun sang «Främling» for 14 og et halvt år siden. Siden har hun sammen med ektemannen Runar fra Kongsvinger vært broderlandets mest omtalte kjendispar.

- Det er kjedelig å lese reportasjer om seg selv som er bare tull. Men når du er full av energi rister du bare på hodet av skriveriene.

Carola og Runar er forberedt på stor interesse fra pressen når barnet blir født, men de har fått et godt tips fra Roxettes Per Gässle, som nettopp ble far.

- Han rådet oss til å la en fotograf som vi stoler på, ta bildene hjemme hos oss. Alternativet vil være å ha folk i buskene eller å flytte utenlands.

<B>VAKKER OG GRAVID:</B> Carola har offisielt termin i løpet av vinteren 1998, og forventer pågang fra pressen. Terminen for hennes nye samleplate, «Det bästa - Carola», er om to uker.
<B>Carola</B>