Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Venter på kjærligheten

Nicole Kidman vil ikke være stjerne resten livet. Hun kommer til å trappe ned når hun blir forelsket.

CANNES (Dagbladet): I selskap med Lars von Trier og Stellan Skarsgård slapper Nicole Kidman fullstendig av. Idet Stellan tenner røyk nummer to bøyer Kidman seg over og bommer en sigarett av ham, mens hun blåser røyken ut og forteller om den nye von Trier-filmen «Dogville» og livet som skuespiller.

- Nicole, du skulle ikke tenne den røyken, du lovte meg å ikke gjøre det, sier von Trier og ler.

Men Kidman bryr seg ikke om von Triers moralske bekymringer, og snakker videre om livet.

- Når jeg forelsker meg vil jeg sannsynligvis ikke gjøre så mye som jeg har gjort til nå. Og jeg har vært igjennom en periode i livet hvor jeg har vært på oppdagelsesreise, sier Kidman.

Hun sier ingenting direkte om forholdet til eksmannen Tom Cruise, men referansene ligger i lufta.

Utslitt på sikt

- Jeg har reist mye. Men en dag vil jeg slå meg til ro. Dette er en type jobb som på mange måter sliter deg ut på sikt. Du gir så mye av deg selv, sier en svært åpenhjertig Kidman.

Og der ligger nok også noe av forklaringen på hvorfor hun deltar i von Triers nye film. Det er ikke akkurat en Hollywood-film, men en to timer og 58 minutter lang film tatt opp i et studio i Sverige, med et budsjett på 50 millioner danske kroner.

Det er så tett opp til smal kunstfilm og så langt fra «Moulin Rouge» man kan komme, og dekker vel knapt husleia til Kidman. Hun er vant med honorarer som overstiger filmens budsjett med det dobbelte. «Dogville» er basert på en enkelt sang i et teaterstykke av den modernistiske dramatikeren Bertolt Brecht.

To filmer til

von Trier skal lage to filmer til, og vil ha med seg Kidman i hovedrollen - hvis agentene hennes sier ja. Selv er hun helt klar. Men som von Trier sier:

- Det er vanskelig å få sånne skuespillere så billig.

Kidman har åpenbart ambisjoner om å fullføre prosjektet.

- Lars, det står ikke på meg. Jeg er lett å be, og jeg har lovet deg at dette skal bli en trilogi. Grunnen til at hun i det hele tatt fikk rollen i «Dogville» var at hun i et intervju sa at hun hadde lyst til å spille i en av hans filmer. von Trier tok henne på ordet.

Liker anonymitet

Og dette er Kidmans nye liv. Hun liker mer og mer ting som får henne til å utvikle seg selv som menneske. Modernismen er sentral også i Oscar-belønte «The Hours», hvor hun spiller forfatteren Virginia Woolf. Om oppholdet på seks uker i svenske Trollhättan for to år siden, sier hun:

- Jeg trives med å være på små steder hvor jeg får være i fred. Akkurat nå har jeg gjort et prosjekt i Øst-Europa. Det er deilig å få være mer anonym og ha tid til seg selv. Samtidig er det vanskelig å si hvor mye en film som «Dogville» bidrar til å forandre ens karakter. Den formes liksom underveis, uten at man nødvendigvis er helt bevisst eller klar over hva som skjer med en.

VENTER: Alle vil ha en bit av Nicole. Selv venter hun på kjærligheten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media