FART: I full fart fra Drammen stasjon.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FART: I full fart fra Drammen stasjon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Venter på signal

Lett skadefryd fra regionspendler.

Meninger

Snø i mars og alle bussene står. Herregud, søringer/østlendinger/byfolk klarer ikke litt snø en gang. Er det ingen som har kjetting eller? -

Hele landet godter seg over at oslofolk ikke kommer seg på jobb, det er litt som å le av at London stenger skoler når det blir minus 10.

Men selv de utskjelte bybarna i hovedstaden gir seg ende over. Mars kan være stri, oppå fjellet, men dette været er ikke uventet for Ruter selv nede i hellet. Har de ikke yr på mobilen der eller?

Jeg må innrømme at jeg og følte et lite stikk av selvgodhet og skadefryd. Undertegnede har stridd hardt imot sentralisering og klart å sentralisere seg bare litt, fra Modum til Drammen.

Der bor jeg delvis i protest og stahet. Bidrar ikke til prispresset i Oslo, og beholder en slags bygde-kred. Men pendlingen blir mer og mer et uttrykk for trass. Drammen er nemlig ulykkelig plassert på feil side av tunnelen Lier/Asker.

For de uinnvidde er det der man venter på signal. Eventuelt venter pga. signalfeil. Det er et par andre signalfeil rundt omkring også, etter hvert på velkjente steder.

Det har blitt bedre siden den tida alt var buss for tog mens de flikket på, håper jeg, signalene til toget.

- Men buss for tog var litt sånn, «buss for tog», om dere skjønner?

Proaktivt begynte jeg å reise med det langt mer behagelige og pålitelig jevnt forsinkede buss for tog. Med nettbuss altså. Det ble det raskt slutt på da Nettbuss la ned en av de to avgangene i timen. Ironisk nok den fra min opphavsbygd Modum til Oslo.

Fra to til en bussrute Drammen-Hovedstaden. 50 % reduksjon i tilbud. Og så økte prisene med 30 prosent samtidig. Tilbake til toget med meg.

I vår en gang sto jeg og så på skjermene med avgangstid for det forsinka toget. «Feil på Drammen stasjon» sto det. Akkurat sånn føltes det. Både der og da, og på et generelt og nesten metafysisk nivå.

Feil. På Drammen stasjon.