Venter PlayStation2-kaos

Det blir fullt kaos når spillbutikkene i USA begynner å selge PlayStation2 i dag.

I dag når PlayStation2-feberen i USA sitt høydepunkt. Tusenvis av amerikanere vil strømme til butikkene for å sikre seg et eksemplar av maskinen. Men det er ikke produsert nok maskiner til å møte etterspørselen. Dermed er det duket for unntakstilstand.

Da PS2 ble sluppet i Japan 4. mars i år, ble det solgt 980 000 maskiner på to dager. Det oppsto køer på opptil 1500 meter utenfor butikkene. Barn og ungdom som hadde sikret seg et eksemplar måtte tviholde på maskinen, slik at de ikke ble ranet av andre desperate PS2-fans.

Lanseringen i USA blir kalt den mest ambisiøse i spillindustriens historie. Sony skal kjøre en kjempekampanje, der plakater med spørsmålstegn blir hengt opp over hele USA.

- Vi så på bokstaven «P» i logoen «PS2», og fant ut at hvis vi la et punktum under den, så bokstaven ut som et spørsmålstegn, sa visepresident Andrew House ved Sony Computer Entertainment America på en pressevisning av maskinen.

Snart til Norge

Sony har i tillegg kjøpt 60-sekunders reklamer på kinoer over hele landet. Reklamen vil bli sett av om lag 48 millioner kinogjengere. De skal også annonsere i en rekke blader og på tv.

Prisen for PS2 i USA blir 299 dollar (2860 kroner).

Maskinen blir lagt ut for salg i Norge 24. november. Veiledende pris i Norge blir 4499 kroner. Spillene koster fra 549 kroner. Over 200 spill er under produksjon til maskinen.

Her kan du se lista over alle spill som er planlagt til PS2 fram til mars 2001.