Venter prisrekorder på kunstmarkedet i London

Det ventes nye prisrekorder på kunstmarkedet i London denne uken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra i dag av lokker de store auksjonshusene Christie’s og Sotheby’s de superrike med impresjonistisk og moderne kunst.

- Overopphetet kunstmarked

Blant bildene som går under hammeren, er Claude Monets mesterverk «Nymphéas» malt i 1904.

Denne variasjonen over den franske impresjonistens vannliljemotiver ventes ifølge BBC å oppnå en pris på opptil 15 millioner pund, eller nesten 180 millioner kroner.

«Nymphéas» har ikke vært sett offentlig siden 1936 og regnes som ett av de fineste av vannliljebildene som har vært på markedet i senere tid. Få av disse impresjonismens største mesterstykker er fortsatt i privat eie.

Sotheby’s og Christie’s skal også selge bilder av Henri Matisse, Pierre-Auguste Renoir og Pablo Picasso. Et selvportrett av den britiske kunstneren Francis Bacon er blant hovedattraksjonene på en auksjon av samtidskunst hos Sotheby’s torsdag.

Det ventes bud fra hele verden på bildene som skal selges i London. Ved siden av etablerte gallerier og private samlere i vest, vil mange nyrike kunstelskere fra Russland, Asia og Midtøsten trolig delta i konkurransen, skrev nyhetsbyrået DPA søndag.

(NTB)

Stadig nye kunstrekorder:

VERDENS DYRESTE VANNLILJER: Torsdag legger auksjonshuset Sotheby\'s ut «Nympheas» av den franske impresjonisten Claude Monet for salg. Foto: REUTERS/SCANPIX
VERDENS DYRESTE VANNLILJER: Torsdag legger auksjonshuset Sotheby\'s ut «Nympheas» av den franske impresjonisten Claude Monet for salg. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer