Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Venter rekord for Parkenfestivalen

Og i år lover festivalsjefen tidenes program.

TRANGT I 2010: I år bli det ikke bedre plass på festivalområdet, skal vi tro festivalsjefen. Han melder om rekordsalg. På bildet fra 2010 er det Sivert Høyem som holder mikrofonen. Foto: Henrik Dvergsdal
TRANGT I 2010: I år bli det ikke bedre plass på festivalområdet, skal vi tro festivalsjefen. Han melder om rekordsalg. På bildet fra 2010 er det Sivert Høyem som holder mikrofonen. Foto: Henrik Dvergsdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi passerte 4.500 billetter i helgen. Det er dobling sammenlignet med tidligere år, sier festivalsjef Erik Johansen til Dagbladet.

I august arrangeres Parkenfestivalen i Bodø for sjette året på rad. Siden starten i 2006 har festivalen nesten vært utsolgt hvert eneste år.

Røde tall Blir Parken utsolgt vil rundt 17.000 mennesker være innom på festivalområdet, fordelt på to dager.

- Dermed er vi på størrelse med Norwegian Wood i Oslo, sier Parken-sjefen.

Festivalen har gått med overskudd samtlige år siden starten, med unntak av fjoråret, da røk de på et minus på 160.000 kroner.

Også omsetningen falt. Fra 13,5 millioner kroner til 12,5 millioner.

Kapret superrockere Röyksopp, BigBang og Turboneger er noen av artistene som har gjestet Parken-scenen midt i Bodø sentrum. 

- Vi har de siste årene hatt en fin utvikling i bookingene våre. I 2009 toppet vi dette med å lande Manic Street Preachers. I år har vi festivalens mest solide program noensinne, sier Johansen.

Og programmet er stødig. Navn som Lissie, Robyn, Sepultura, Motorpsycho, Håkan Hellström og Åge & Sambandet skal på scenen.

I tillegg har festivalen en norgeseksklusiv godbit i hiphoper-en E-40, som skal opptre med sin platedebuterende sønn, Droop-E, røper Parken-sjefen.

Konkurransen fra festivalene Bukta og Døgnvill bryr han seg ikke om.

- Bukta og Parken er gode venner. Vi besøker hverandre når vi har festivaler. Vi har lært mye av hverandre, sier han og lover snarlig besøk til Døgnvill.

Parkenfestivalen går av stabelen 19.-20. august.

VIL TIL DØGNVILL: Festivalsjef for Parkenfestivalen, Erik Johansen, vil gjerne besøke Døgnvill.
VIL TIL DØGNVILL: Festivalsjef for Parkenfestivalen, Erik Johansen, vil gjerne besøke Døgnvill. Vis mer