<strong>CIA-SPION:</strong> Martha Peterson jobbet som spion i CIA på 70-tallet. Først da barna var i tenårene fortalte hun sannheten om sin fortid. Bildet er hentet som illustrasjon, og er av CIAs hovedkvarter. Foto: SCANPIX
CIA-SPION: Martha Peterson jobbet som spion i CIA på 70-tallet. Først da barna var i tenårene fortalte hun sannheten om sin fortid. Bildet er hentet som illustrasjon, og er av CIAs hovedkvarter. Foto: SCANPIX Vis mer

Ventet i nesten to tiår med å fortelle barna at hun jobbet i CIA

Tidligere CIA-agent Martha Peterson forteller sin historie i CNN-serien «Declassified».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hun ble trent opp av CIA i 1975, og jobbet bak jernteppet i Moskva på 70 tallet. Hun var den første kvinnelige CIA-agenten som var stasjonert i Russland.

I CNN-serien «Declassified», forteller Martha Peterson sin historie, og hvordan hun fortalte sannheten til barna over nesten to tiår år senere. Det skriver CNN.

Tok barna med på lunsj

Kollegaene hennes hadde advart henne. Barna kunne bli sinte for at hun ikke hadde fortalt dem sannheten før.

- Jeg har alltid sagt til dem at det eneste riktige er å si sannheten, står det i boka, i følge CNN.

I 1997 var barna Tyler og Lora 17 og 15 år gamle.

En dag barna hadde fri fra skolen, ville hun ta med barna på lunsj. Det trigget nysgjerrigheten til datteren, Lora. Peterson pleide ikke å invitere barna på lunsj.

Sannheten ramlet ut

Peterson hadde spilt mange roller som CIA agent, men visste ikke hvordan hun skulle opptre når hun nå skulle fortelle dem sannheten.

- Det bare ramlet ut av meg: Jeg jobber for CIA, skriver hun.

Datteren, Lora, reagerte med å bli litt forvirret. Sønnen, Tylor, reagerte derimot med en kjapp kommentar.

Så begynte de å le av hvor absurd dette hørtes ut. For å fylle stillheten som fulgte, forklarte Peterson barna hvorfor det å lyve hadde vært hennes eneste utvei.

Historien er hentet fra Martha Petersons bok, «The widow spy».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer