Ventet med å komme ut av skapet til han var ferdig med barne-tv

På 80-tallet så Terje Strømdahl gode venner dø av aids. Nå spiller han homohater i et teaterstykke om perioden.

SPILLER EN DRITTSEKK: For 24 år siden hadde Terje Strømdahl hovedrollen i «Engler i Amerika». Nå spiller han drittsekken Roy Cohn, - homofornekteren, advokaten og rådgiveren som lærte opp Donald Trump. - Jeg må sminkes likblek for å framstå som den aidssyke Cohn, sier Strømdahl. Foto: Anders Grønneberg
SPILLER EN DRITTSEKK: For 24 år siden hadde Terje Strømdahl hovedrollen i «Engler i Amerika». Nå spiller han drittsekken Roy Cohn, - homofornekteren, advokaten og rådgiveren som lærte opp Donald Trump. - Jeg må sminkes likblek for å framstå som den aidssyke Cohn, sier Strømdahl. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Terje Strømdahl (65) er selv homofil. I Nationaltheatrets storsatsing på hovedscenen denne våren spiller han homohateren Roy Cohn - mannen som jobbet med amerikanske presidenter og lærte Donald Trump retorikk.

Teaterstykket «Engler i Amerika» er en klassiker av Tony Kushner og blir betegnet som et mesterverk. Det består av to stykker, «Tusenårsriket nærmer seg» og «Perestrojka» som varer sju og en halv time.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer