AKSJONERTE: Stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) aksjonerte forrige helg sammen med andre entusiaster for å sidestille vannscootere med småbåter. Foto: Vegard M. Aas / NTB Scanpix
AKSJONERTE: Stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) aksjonerte forrige helg sammen med andre entusiaster for å sidestille vannscootere med småbåter. Foto: Vegard M. Aas / NTB ScanpixVis mer

«Vepsene fra helvete»

Det er sikkert moro for Bård Hoksrud å kjøre fort på sjøen, men vannscootere øker faren for ulykker.

Meninger

Regjeringen vil sende på høring forslag om å oppheve vannscooterforskiften over sommeren. Det betyr i praksis å sidestille vannscooter og fritidsbåt. I dag er det slik at vannscooter er tillatt 400 meter fra land.

Forrige helg aksjonerte stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) sammen med andre entusiaster for å sidestille vannscootere med småbåter. De fikk god reklame i beste sendetid på NRK .

Bråk og uvettig kjøring med vannscootere bekymrer hyttefolk og beboere langs kysten - også innenfor de 400 meter fra land der vannscootere er pålagt å kjøre med fem knop. En bekymret hytteboer kaller vannscootere «vepsene fra helvete». Også Redningsselskapet advarer mot uvettig kjøring, særlig mellom holmer og skjær.

Vannscooter er et leketøy på sjøen, og med økt salg og fri ferdsel (som regjeringen legger opp til) øker faren for ulykker. Jeg har selv observert uvettig bruk i trangt sund i Sandefjordsfjorden, der badende ofte svømmer over. Og to «vepser» konkurrerte i lang tid i høy fart over fjorden.

Etter min mening er det ikke fornuftig politikk for folk flest å endre forskriften i mer liberal retning. Det er sikkert moro for Hoksrud og andre entusiaster å kjøre fort på sjøen. Men dette kolliderer bokstavelig talt med allmennhetens interesser. Konfliktnivået med andre båtfolk og folk langs kysten vil øke. Er det slik vi vil ha det?

At Frp stiller seg i spissen for å kvitte seg med «lover vi ikke har bruk for» er jo i tråd med partiprogrammet. Men regjeringen bør være opptatt av regler som gjør ferdsel på sjøen tryggere for alle i tråd med Sjøvettreglene.

Vannscooter er et leketøy, og vi trenger klare regler for hvor det skal lekes, ikke fri flyt som regjeringer legger opp til.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.