DEBATT

«Vepsene fra helvete»

Det er sikkert moro for Bård Hoksrud å kjøre fort på sjøen, men vannscootere øker faren for ulykker.

AKSJONERTE: Stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) aksjonerte forrige helg sammen med andre entusiaster for å sidestille vannscootere med småbåter. Foto: Vegard M. Aas / NTB Scanpix
AKSJONERTE: Stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) aksjonerte forrige helg sammen med andre entusiaster for å sidestille vannscootere med småbåter. Foto: Vegard M. Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Regjeringen vil sende på høring forslag om å oppheve vannscooterforskiften over sommeren. Det betyr i praksis å sidestille vannscooter og fritidsbåt. I dag er det slik at vannscooter er tillatt 400 meter fra land.

Forrige helg aksjonerte stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) sammen med andre entusiaster for å sidestille vannscootere med småbåter. De fikk god reklame i beste sendetid på NRK .

Bråk og uvettig kjøring med vannscootere bekymrer hyttefolk og beboere langs kysten - også innenfor de 400 meter fra land der vannscootere er pålagt å kjøre med fem knop. En bekymret hytteboer kaller vannscootere «vepsene fra helvete». Også Redningsselskapet advarer mot uvettig kjøring, særlig mellom holmer og skjær.

Vannscooter er et leketøy på sjøen, og med økt salg og fri ferdsel (som regjeringen legger opp til) øker faren for ulykker. Jeg har selv observert uvettig bruk i trangt sund i Sandefjordsfjorden, der badende ofte svømmer over. Og to «vepser» konkurrerte i lang tid i høy fart over fjorden.

Etter min mening er det ikke fornuftig politikk for folk flest å endre forskriften i mer liberal retning. Det er sikkert moro for Hoksrud og andre entusiaster å kjøre fort på sjøen. Men dette kolliderer bokstavelig talt med allmennhetens interesser. Konfliktnivået med andre båtfolk og folk langs kysten vil øke. Er det slik vi vil ha det?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer