Verden er din, Marilyn!

Først gjorde han rocken farlig igjen med sitt hatske, satan light-verk «Antichrist Superstar». Nå kommer «Mechanical Animals» og Marilyn Manson vil bli verdens største og mest glamorøse rockestjerne. Og klarer det med glans.

Marilyn Manson er tegneserierockeren som er blitt til virkelighet. Han er verstingen som ikke skyr noe for å påkalle seg klodens oppmerksomhet. Og som innimellom alle kontroversene også lager glitrende gode rock'n'roll-plater.

Med «Mechanical Animals» understreker han at han er den mest fascinerende amerikanske masseunderholderen på slutten av 90-tallet.

Mens rockemusikere på 90-tallet i stor grad har vendt ryggen til publikum og fornektet sin egen rolle som entertainere og stjerner, omfavner Manson denne rollen med stor entusiasme.

Han har kontroversene, glamouren, glimtet i øyet, og, som mange har lett for å glemme, substansen til å være en nyskapende og viktig populærkulturell skikkelse på slutten av 90-tallet..

Marilyn Manson har viljen, visjonene og originaliteten til å nå akkurat så langt som han vil. Og han når langt på «Mechanical Animals», som, på tross av enkelte låtmessige svakheter, er en vellykket fusjon mellom T-Rex, Alice Cooper, Nine Inch Nails og litt Depeche Mode.

Utviklingen fra «Antichrist...» til «Mechanical...» er klassisk for en artist som ønsker å gå fra bred nisjeappell til det virkelig store publikum. Borte er produsentguru Trent Reznors støyende og industrialiserte univers, og inn kommer et langt mer strømlinjeformet og glamrockpreget lydbilde. Dermed avslører Manson sin sterke fascinasjon for David Bowies glansfulle periode, og han introduserer da også et Ziggy Stardust-inspirert alter ego,

Omega.

Mer kraftfull musikk enn det Manson presenterer i de tre første låtene kommer ikke ut i 1998. Med forkvaklet vokal, svære vegg-til-vegg-refrenger og sjelden autoritet fillerister Manson deg.

Det er høyt, sykt og skummelt - men samtidig både streit og superfengende. De nevnte åpningslåtene «Great Big White World», «The Dope Show» og «Mechanical Animals» bør være pirrende nok til å nå et stort publikum også her hjemme.

Bibelbeltet på Sørlandet og andre steder kan slappe helt av. Rockere i alle land bør imidlertid vite at tida er inne: dansen rundt den nye superstjernen kan begynne.