Verden er truet - igjen

Ingenting er som trusler fra det ytre rom, når vulkaner og tornadoer har gjort sitt på lerretet. Da er det vel logisk at både Messias og Noahs ark også kommer på banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og siden vi skriver 1998, er det bare rimelig at Messias er et russisk-amerikansk romskip. «On a mission,» som det heter, ikke fra Gud, men fra Morgan Freeman.

Freeman er Tom Beck, presidenten som i katastrofefilmen «Deep Impact» må erklære for all verden at en komet på størrelse med Mount Everest er på kollisjonskurs med jorda. Kometen er ganske så tilfeldig blitt oppdaget av unggutten Leo Beiderman (Elijah Wood), og skulle du noen gang stirre dommedag i hvitøyet, er Elijah fyren å stirre sammen med.

Så har du TV-journalisten Jenny Lerner (Tea Leoni). Jenny tror hun er på sporet av en sexskandale i regjeringen, men har i stedet snublet over Messias-prosjektet. På selve romskipet har Robert Duvall alias Spurgeon Tanner kommandoen. Kan han sprenge kometen og redde verden der ute i rommet?

Hvis ikke, har Freeman planene klare; en million amerikanere skal fraktes til overlevelse i Noahs ark, Missouri, USA.

Kampen om å komme inn i arken, rett og slett det nasjonale ark-lotteriet, er ett av utallige høydepunkter i «Deep Impact». På sett og vis en ustyrtelig morsom film. Ikke at det er meningen. Meningen er at vi alle skal tenke over hvordan vi bruker vår tilmålte tid her på jorda, mens vi underholdes av spesialeffekter og bombarderes av følelsesladd orkestermusikk og gråtkvalte replikker.

Stilt overfor katastrofen kan det selvfølgelig være på sin plass å vurdere om du vil slutte fred med far. «Deep Impact» får deg til å lure på litt av hvert.
Vil du for eksempel ha en mann hvis siste ord til deg er: «Fortsett med arbeidet i kirken, baby»?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer