- Verden har forandret seg, og det må festivalene også forholde seg til

Norske festivaler årvåkne etter terrorsommer.

FOLKEMENGDE: Festivalarrangører i Norge er bevisst på farene som kan oppstå når mange mennesker kommer sammen. Etter flere angrep i Europa, følger de ekstra godt med i år og samarbeider tett med politiet.  Foto: Monica Strømdahl
FOLKEMENGDE: Festivalarrangører i Norge er bevisst på farene som kan oppstå når mange mennesker kommer sammen. Etter flere angrep i Europa, følger de ekstra godt med i år og samarbeider tett med politiet.  Foto: Monica Strømdahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På den danske festivalen SmukFest, som går av stabelen 3. august skjerper de sikkerheten betraktelig etter de mange angrepene mot menneskemengder i Europa den siste tiden.

Angrep i Frankrike og Tyskland er grunnen til det, det forteller festivalens sikkerhetssjef, Søren Eskildsen til den danske avisa Politiken.

Tettere dialog

Flere av de norske festivalene som finner sted i august oppgir at de også følger ekstra nøye med på sikkerheten i år.

– Verden har forandret seg, og det må festivalene også forholde seg til, sier Dag Inge Landbakk, festivalsjef for Raumarock.

Raumarock i Åndalsnes går av stabelen 4. til 7. august, med blant andre Lissie, Postgirobygget og Razika på plakaten. Landbakk forteller at festivalen i år har tettere dialog med politiet enn tidligere, med flere og hyppigere møter.

–Vi har økt litt på vaktholdet. Det blir nok noe strengere ved innslipp enn tidligere, sier han.

–Vi er veldig klar over det som skjer i Europa og følger ekstra godt med i år.

- Vil ikke merke forskjell

Jonas Prangerød, PR-sjef i Øyafestivalen, forteller at de som arrangører er oppmerksomme på det som skjer ellers i Europa, men at publikum ikke kommer til å merke at noe er annerledes enn tidligere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer