Verden ifølge Vogue

Dameblader og despoter var visst ikke verdens beste kombinasjon.

SKIVEBOM: Motemagasinet Vogue trykket et stort og flatterende portrettintervju med Syrias presidentfrue Asma al-Assad, her i samtale med ektemannen Bashar al-Assad, mens opprørere ble drept og torturert i Syria. Motebladenes positive intervjuform kan ikke anvendes på despoter og familiene deres helt uten videre. Foto: Scanpix / AP Photo / Aijaz Rahi, File.
SKIVEBOM: Motemagasinet Vogue trykket et stort og flatterende portrettintervju med Syrias presidentfrue Asma al-Assad, her i samtale med ektemannen Bashar al-Assad, mens opprørere ble drept og torturert i Syria. Motebladenes positive intervjuform kan ikke anvendes på despoter og familiene deres helt uten videre. Foto: Scanpix / AP Photo / Aijaz Rahi, File. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens artilleriet dundrer i Aleppo, utkjempes en minikamp i amerikanske magasiner om hvem som har skylden for motebibelen Vogues entusiastiske portrett av Asma al-Assad..Portrettet av kona til Syrias president Bashar al-Assad stod på trykk i Vogue i mars i fjor. Mars var også måneden da uroen som lenge hadde vært i emning i Syria brøt ut, da demonstrasjonene ble større, og antallet på de som ble arrestert, torturert og drept av regimet stadig flere.

Det skulle ingen av Vogues lesere tro. De fikk se et dust bilde av landets vakre førstedame, med bølgende sanddyner i bakgrunnen og overskriften «En rose i ørkenen». Over de neste sidene fikk de vite at Asma al-Assad er «en langlemmet skjønnhet med en øvet analytisk tanke». Hun har en «killer-IQ». Hun «begynner mange dager klokken seks, tar aldri lunchpauser, og løper hjem til barna klokken fire».

Denne uken skrev journalisten, Joan Juliet Buck, en artikkel i Newsweek der hun hevdet seg dupert av al-Assad og PR-byrået hennes, og overkjørt av Vogue. Der forteller hun om ubehaget som så vidt kan anes i det første portrettintervjuet. Hun ante at hun ble overvåket mens hun var i Syria. Hun ble gitt en syrisk mobiltelefon å bruke. Noen brøt seg inn på laptopen hennes. Når Asma al-Assad lager lunch til familien, bruker hun en stekepanne som åpenbart aldri er blitt brukt før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer