Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjempesuksess klar for Dagbladet:

- Verden kommer hjem til deg

«Great Big Story» til Norge gjennom Dagbladet.

GREAT BIG STORY: Gjennom videofortellinger av høy kvalitet får man på tre minutter et unikt innblikk i ulike liv, historier og fenomener. Great Big Story kan du nå se fra dagbladet.no.
GREAT BIG STORY: Gjennom videofortellinger av høy kvalitet får man på tre minutter et unikt innblikk i ulike liv, historier og fenomener. Great Big Story kan du nå se fra dagbladet.no. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En by uten veier, elefanter med beinproteser, mennesker som lever som hobbiter.

Great Big Story er navnet på de til nå rundt 1800 inspirerende minidokumentarene som siden 2015 har tatt store deler av verden med storm.

På omtrent tre minutter får man unike innblikk i alt fra usedvanlige skjebners livshistorier, til spesielle interesser, talenter og fenomener.

Gjennom et samarbeid med Storyfire får Dagbladet nå muligheten til å dele disse innblikkene med det norske publikum, ved å hver uke publisere flere høykvalitetsvideoer på dagbladet.no.

- Det er utrolig morsomt å få dele denne skatten med norske seere. Great Big Story er en global suksess som allerede når flere enn 200 millioner seere hver måned. Vi mennesker er nysgjerrige og vil se mer, og gjennom Great Big Story kan vi dekke dette behovet, sier Tobias Bringholm, administrerende direktør i Storyfire i en pressemelding.

- Eventyrlige fortellinger

Siden mai i fjor har svenske Storyfire også samarbeidet med avisa Expressen, og snart kommer det til å publiseres nye videofortellinger også fra Norge.

Dagbladets redaktør, John Arne Markussen, beskriver Great Big Story som noe som «gir Dagbladet en ny og helt annerledes dimensjon innen digital formidling».

- Gjennom dette konseptet vil vi tilby minidokumentarer av høy kvalitet - fantastiske historier om mennesker, nyheter om teknologi, oppdagelser og eventyrlige fortellinger fra steder i verden du ikke ellers hører så mye om i nyhetene.

- Dagbladet samarbeider allerede med CNN, og Great Big Story er et CNN-produkt der verdens ledende nyhetskanal viser fram helt annet innhold enn de dramatiske direktesendingene vi gjerne forbinder med kanalen.

Har du tre minutter til overs? Lev deg inn i en unik fortelling, gjennom et utvalg av Great Big Story på Dagbladet.no her:

VERDENS STØRSTE: Charlie og Lois O´Brien virker som et tilsynelatende normalt ektepar i sin beste alder. Men i skuffene i hjemmet sitt i Arizona, USA, ligger det flere millioner døde insekter - en samling som er den største private samlingen i verden. Video: Great Big Story Vis mer Vis mer
OG DET ER IKKE VENEZIA: Har du ikke tilgang til båt i den nederlandske byen Giethoorn, så kan du være ille ute. Video: Great Big Story Vis mer Vis mer
SOM ET EVENTYR: I Pembrokeshire i Wales, har det dukket opp flere og flere hobbitlignende hjem, og de spesielle husene er bygget av ting som eierne finner i nærområdet. I denne minidokumentaren fra Great Big Story møter vi Simon og Jasmine Dale, som har bodd i hobbithuset sitt siden 2003. Video: Great Big StoryVis... Vis mer
HVOR ER GPSEN?: Prøven som drosjesjåførene må ta for å få lov til å kjøre de sorte bilene i London, blir kalt for verdens vanskeligste. Søkere bruker gjerne to til fire år på å forberede seg til eksamen, og bare én av fem består - noe som gir den samme suksessraten som amerikanske marinejegere. Video: Great Big Sto... Vis mer
- SLÅTT I BAKKEN: Syns du chili fra butikken er sterk? Ed Currie Puckerbutt dyrker verdens sterkeste chili, en chili som er over 300 ganger så sterk som en jalapeño. Folk elsker å prøve den ut - mens de filmer det hele. Video: Great Big StoryVis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!