Verden rundt for a-ha

Fans fra hele verden strømmer til Oslo for å oppleve a-ha på hjemmebane. De mest ekstreme reiser verden rundt og følger bandet på alle konsertene. - a-ha er hobbyen min. Så enkelt er det, sier tyske Petra Meier (26), som har vært på 60 a-ha-konserter.

Sammen med Judith Fasler (28) fra Sveits og Judith Heinrich (29) fra England er hun i Norge for å få med seg helgas to konserter. Etter konserten lørdag arrangerer Helge Gallefoss, som driver a-has offisielle hjemmeside, et party for medlemmer av fanklubben. Fans fra 26 nasjoner har meldt seg på.

Billige reiser

- Det er første gang det holdes en sånn fest. Der får vi anledning til å treffe likesinnede fra hele verden, sier Judith Heinrich.

De tre jentene har vært på omtrent 60 a-ha-konserter - hver! Dagbladet blir med når de drar til Gardermoen for å hente sin japanske venninne Kayoko Kuriyama.

- Vi vet at det høres helt sprøtt ut. Vi oppdaget a-ha i 1986 og siden har vi vært hekta. Det var også gjennom a-ha at vi ble kjent med hverandre, og nå har vi vært venner i over ti år, sier Judith F.

I reisebransjen

Kayoko ble de kjent med under a-has Japan-turné i fjor, og dette er hennes første reise utenfor Asia.

Alle jentene jobber i reiselivsbransjen, enten på hotell eller i reisebyrå.

- a-ha har nok påvirket oss når det gjelder yrkesvalg. Gjennom jobbene våre har vi muligheten til å skaffe oss billige flybilletter og hotellovernattinger. Men det er jo bare snakk om å prioritere, mener de.

Men hva er det som er så gjevt med disse tre norske gutta at europeiske jenter bruker alt de har av penger og fritid på å følge dem?

Ferie

- Musikken; tekstene og melodiene. Og guttas personlighet. Men vi er ikke forelsket i Morten, Paul eller Mags, forsikrer jentene. Favorittalbumet til alle fire er «Scoundrel Days» (1986) og en av favorittlåtene er «The Sun Always Shines On TV».

Vi er framme på Gardermoen, og der står Kayoko med kofferten sin.

- Hva jeg skal gjøre i Norge? Se a-ha, vel! Det er jo derfor jeg kommer hit, sier hun smilende. Etter helga i Oslo skal hun bli med Judith F. til Sveits og en ukes ferie der.

- Jeg gleder meg sånn til å oppleve a-ha på hjemmebane. På konserter i Japan sitter man pent på stolene sine og klapper høflig. Jeg tror det blir noe annet her, sier Kayoko.

- Vi skal ta henne med på en liten Oslo-sightseeing. Vi har tross alt vært her noen ganger nå, i hvert fall tjue, sier Judith H.

<B>HELFRELSTE FANS: Uansett hvor i verden a-ha har konsert, så er Judith Heinich (f.v), Petra Meier, Judith Fasler og Kayoko Kuriyama på plass. Siden 1986 har de vært hekta på den norske gruppa.