Verden sett fra Porsche

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LITRONIC BI-XENON halogenlys. Naturbrunt fullskinninteriør. Tre-eket sportsratt i skinn. Tiptronic gir. 18 tommers hjul. Ryggesensor. Regnsensor. Kjørecomputer. Cruisekontroll. Automatisk klimaanlegg. Sportsunderstell. Sportseksosanlegg. Elektrisk soltak. Bose sound system. 3,6 liters motor.

Og dra meg inn i fuglekassa: 320 hestekrefter.

JEG SITTER INNE i selve guttedrømmen: en svart Porsche 911 Carrera 4 Coupe. Motoren lager lyden jeg forsøkte å lage med munnen i perioden 1980-1983, den gangen jeg lå på alle fire på stuegulvet og kjørte villmann med Matchboxbiler. Og nå kjører jeg rundt i Oslo sentrum, folk snur seg, de stirrer, noen vinker, jeg vinker tilbake, jeg kjører forbi Kunstnernes Hus, selvfølgelig kjører jeg forbi Kunstnernes Hus, og der er Frognerparken, en route Sandvika, rundt og rundt på Snarøya, for en lykke!, for en bil!, synd den ikke er min!

GJENNOM FRONTRUTA PÅ en Porsche er det lett å se at nordmenns forhold til biler har endret seg de siste åra. Naturvernernes høylytte protester mot biltrafikken har stilnet - eventuelt druknet i motorstøy. Biljournalistikken handler ikke lenger bare om fornuftige familiebiler, piggdekktester og barneseter: nå har vi Autofil på tv og hos Narvesen. Programleder Jan Erik Larssen er høyt og lavt med de lekreste kjøretøy, han fniser og ler over eteren, kjører gigantiske jeeper, lynraske sportsbiler, svindyre luksusflak. Han sprer entusiasme hvor enn han er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer