Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Verden sett gjennom brillene til den norske middelklassemannen

Jordans gang.

FORKLARER VERDEN: Jordan Peterson. Foto: Jason Franson / The Canadian Press / NTB scanpix
FORKLARER VERDEN: Jordan Peterson. Foto: Jason Franson / The Canadian Press / NTB scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verden der ute kan virke som et kaos. Heldigvis har vi den norske middelklassemannen, som kan tolke dette kaoset for oss. Jeg har valgt ut ti tilfeldige datoer for å vise hvordan store hendelser internasjonale hendelser speiles i norske avisspalter.

Spaltist

Tuftebarten .

Anonymt twitter-fenomen, som boltrer seg i langtekst hos Dagbladet. Har blant annet spådd at Rosenborg rykker ned i Adecco-ligaen og at Donald Trump får Nobels Fredspris i 2017.

10. november 2017. Saudi-Arabia ber statsborgere i Libanon om å reise hjem i frykt for at det skal bryte ut borgerkrig. Spaltist Martin Gedde-Dahl skriver en tekst om hvordan den kanadiske psykologiprofessoren Jordan Peterson har blitt en halvgud for unge, frustrerte menn.

16. november. Fiji er vertskap for FNs klimakonferanse i Bonn og ber verdenssamfunnet ta det stigende havnivået på alvor. Historiestudent Anders Brenna skriver en kronikk om hvordan Jordan Peterson er en innovativ tenker.

29. januar 2018. Den tyske regjeringen ber Volkswagen om å forklare hvorfor de har testet ut dieseleksos på levende aper. Religionshistoriker Jørg Arne Jørgensen skriver en kronikk i Stavanger Aftenblad der han hevder at Jordan Peterson er en klassisk liberalist med en velbegrunnet kritikk av postmodernismen.

2. februar. Tyrkiske regjeringsstyrker går til angrep på kurdiske styrker i den syriske byen Afrin i et forsøk på å kneble kampen for kurdisk selvstyre. Debattanten Sturla Haugsgjerd skriver en kronikk i VG der han hevder at Jordan Peterson er en lite imponerende filosof, men ganske flink til å bruke YouTube.

7. februar. I de tyske regjeringsforhandlingene blir de to største partiene enige om å danne en storkoalisjon. Høyre-politiker Alexander Zlatanos skriver en kronikk i Morgenbladet der han hevder at Jordan Peterson er en imponerende filosof.

24. februar. I USA trekker flere selskaper seg fra sponsoravtaler med National Rifle Association etter skoleskytingen i Florida. Morgenbladet-spaltist Bjørn Stærk skriver en kronikk der han hevder at Jordan Peterson er en lite imponerende filosof, men en god selvhjelpscoach.

2. mars. 30 mennesker mister livet da væpnede menn skyter mot militære hovedkvarterer og den franske ambassaden i Ougadougou, Burkina Faso. Filosofistudent Boje Ellingsæter skriver en tekst i Morgenbladet om hvorfor følelser er en sentral faktor for å forstå Liverpools sportslige fremgang. Neida. Filosofistudent Boje Ellingsæter skriver en tekst der han hevder at Jordan Peterson faktisk er en ganske imponerende filosof. Men skribent Lars Sivertsen skriver en tekst på Betsson.com om hvorfor følelser er en sentral faktor for å forstå Liverpools sportslige fremgang.

4. mai. Minst 350 mennesker blir såret da palestinske demonstranter blir beskutt av israelske soldater på Gaza-stripen. Frank Rossavik skriver en kronikk i Aftenposten der han hevder at Jordan Peterson ikke er en spesielt imponerende filosof, men i alle fall bedre enn Ayn Rand.

25. mai. I et historisk valg blir Irland kvitt sin strenge abortlov. Statsråd Torbjørn Røe Isaksen skriver en kronikk i Morgenbladet der han hevder at Jordan Peterson er akkurat det vi trenger.

25. juli. Tross 800 000 sikkerhetsvakter greier islamister å gjennomføre flere terroraksjoner mot valglokaler i Pakistan. Kommentator Harald Birkevold skriver en kronikk der han hevder at Jordan Peterson er en misforstått filosof, men først og fremst en god selvhjelpscoach.