Verdens 100 beste TV-programmer?

Time Magazine har talt. Nå er det din tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forrige uke publiserte velrenommerteTime Magazine sin liste over de hundre beste TV-programmene noensinne.Tidligere har bladet gjort det samme med filmer, plater og engelskspråklige romaner fra 1923 fram til i dag.

For å ta det aller, aller, aller beste med hele kåringa først: Alle de hundre programmene ligger ute med en kort tekst og videosmakebit, med andre ord nok moro til å holde deg aktivisert en hel dag. 

For eksempel ble klippet med den seksuelt ladede kjeklinga mellom Bruce Willis (i sin beste alder) og Cybill Sheperd (rett etter sin), et så hyggelig gjensyn med «Moonlighting» – eller «Bøllen og blondinen», som serien het på godt norsk – at DVD-boks allerede er på vei hjem til meg i posten. 

TIME MAGAZINES lister er ikke rangerte. Siden denne utvelgelsen ser ut til å være arbeidet til én eneste mann, bladets faste TV-kritiker James Poniewozik, er det kanskje like greit: Å både finne, velge og sette programmene i prioritert rekkefølge ville vært enormt tidkrevende.

Likevel, med så mange som hundre titler på lista hadde det vært greit med en pekepinn på hva som settes aller høyest. Eller, eventuelt, lavest. Roseanne Barrs situasjonskomedie «Roseanne» er med, den var blant de aller mest populære seriene på amerikansk TV på sent 1980- og tidlig 1990-tall, men er den like bra som for eksempel «Arrested Development», eller «M*A*S*H» for den saks skyld?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer